Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "ΑΝΑΚΗΡΥΞΤΕ ΑΟΖ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ..."


ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
"Ανακηρύξτε ΑΟΖ τώρα χωρίς απαραίτητα να την οριοθετήσετε. Την οριοθετούμε μετά. Ανακηρύξτε τη για να μη χάσουμε τη σύγκλιση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ". Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης,στην ομιλία του στη Βουλή και πρόσθεσε:  

"Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει στην Τουρκία υστερία, αφού τής απενεργοποιεί αγωγό που της κόστισε πολλά λεφτά. Παύει έτσι η Τουρκία να είναι ο ενεργειακός μονόδρομος που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην περιοχή και εμείς βρίσκουμε τον τρίτο δρόμο: Κατάρ-Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-ΕΕ.  Να ακούσω, τι άλλο συζητήσατε στην Τουρκία; Θέλουμε να μάθουμε ΟΛΗ την αλήθεια για το τι ακριβώς ελέχθη. Επίσης, τι έκανε ο κ. Παμπούκης 5 ημέρες στο Ισραήλ; Τι βγήκε; Έχει άμεση συνάρτηση με το ταξίδι στην Τουρκία.  Και να πω ότι χαίρομαι που, όπως φαίνεται, δεν είμαι πια ο μόνος που λέει όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ".

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην Αλβανία εξηγώντας γιατί αντιτίθεται στην είσοδό της στο ΝΑΤΟ "χωρίς ανταλλάγματα":

"Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ο μόνος που είπε όχι στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς ανταλλάγματα, με προτεραιότητα στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Πιστεύω ότι η Ελλάδα του 2011 δε θα φερθεί όπως το ’97 και θα υπερασπιστεί εάν χρειαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας στην γείτονα χώρα. 

Το πολεμικό ναυτικό της Αλβανίας ελέγχεται πλήρως από Τούρκους αξιωματικούς. Γι’ αυτό το λόγο χάλασε και η συμφωνία με την Αλβανία για την ΑΟΖ".

www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα