Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Συστάσεις προς τους υπουργούς και υφυπουργούς να είναι «προσεκτικότατοι» στις δηλώσεις τους για την οικονομία απηύθυνε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τους συνέστησε μάλιστα να ακολουθούν επ' ακριβώς ό,τι λέει ο υπουργός Οικονομικών ή τις δικές του δημόσιες δηλώσεις.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σχετικά με την επιμήκυνση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, ανέφερε ότι «καλό είναι οι επίσημες απόψεις για τα θέματα αυτά να ακούγονται μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό».
«Κακόβουλο το γερμανικό δημοσίευμα»
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το χαρακτήρισε κακόβουλο και κακόπιστο.
Ακόμα και το παραμικρό τέτοιο δημοσίευμα «μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «θα αποστομώσουμε όσους διακινούν σενάρια καταστροφή» όταν ως χώρα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση «αποκαταστήσουμε πλήρως την αξιοπιστία μας».
Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επεσήμανε ότι οι εξελίξεις στην Ένωση χαρακτηρίζονται από ρευστότητα και γι΄ αυτό η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Το συμφέρον της Ελλάδας, υπογράμμισε, είναι ταυτισμένο με τη σταθερότητα στην Ευρώπη, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί τη δημοσιονομική σταθερότητα, «αλλά ευρύτερα τη σταθερή πολιτική πορεία της εμβάθυνσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόϊκα, ανέφερε υπήρξε συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ θετική εξέλιξη.
Όπως εξήγησε, οι τεχνικές λεπτομέρειες γι αυτό το θέμα θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του συνολικού πακέτου που αφορά στις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, αλλά και ευρύτερα στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι διαδικασίες αυτές, όπως ανέφερε, αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν, ώστε να συζητηθούν πολύ σύντομα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα