Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Δεν θα χορέψω ΤΑΝΓΚΟ θανάτου με το ΠΑΣΟΚ..."

Γυρνάει την πλάτη στη "συναίνεση ο Σαμαράς. Την απάντησή του στις πιέσεις που δέχεται εν όψει της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση: «Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία!». Πρόσθεσε δε, ότι κάνουν λάθος όσοι ασκούν πιέσεις, αλλά και όσοι ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών: «Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στη συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές, που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;».

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, στην αυριανή σύσκεψη δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τις θέσεις που έχει εκφράσει μέχρι τώρα για την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ σε εντελώς διαφορετική βάση από την κυβέρνηση. Παραμένει στη θέση του ότι δεν προσφέρει συναίνεση στο μνημόνιο. «Συναινούμε στο στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα». Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο πολιτικό σύστημα και στο εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας ότι: «Κάνουν λάθος όσοι, τέτοιες στιγμές, ασκούν πιέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και κάνουν λάθος κι όσοι ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις».

Το γαλάζιο επιτελείο εκτιμά ότι η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακές κινήσεις, για να βρει συνενόχους στην πολιτική της, αφήνοντας να διαχέεται η συγκαλυμμένη απειλή για πρόωρες εκλογές με το εκβιαστικό δίλημμα που έβαλε χθες η κυρία Δαμανάκη «αποδοχή των μέτρων ή χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ».

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε από σήμερα την απάντησή του ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση και να υποκύψει στον εκβιασμό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες. «Ας πάρουν την ευθύνη για το αδιέξοδο που οδήγησαν τη χώρα και για τις πρόωρες εκλογές» έλεγαν. Φυσικά, στη ΝΔ εξετάζουν τα διαφορετικά ενδεχόμενα με βάση πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, που αναφέρουν ακόμη και κυβέρνηση συνεργασίας. Οι απαντήσεις όμως έχουν ήδη δοθεί από τον κ. Σαμαρά ότι συνεργατικά ή οικουμενικά σχήματα δεν θα αποδώσουν και δεν συμφωνεί και, όταν θα έρθει η ώρα, θα ζητήσει καθαρή εντολή.

Η ΝΔ απάντησε και στις έξωθεν πιέσεις, όπως του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και έστρεψε τα πυρά της εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το ερώτημα είναι γιατί δεν απαντά σε όσους παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας.

Τέλος, τη συμφωνία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με την στάση του κ. Σαμαρά διέρρευσαν οι κύκλοι του, αναφέροντας ότι «σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα