Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ο «Καλλικράτης» λέει η ΝΔ

Ο «Καλλικράτης» απέτυχε, τόσο στο πεδίο της οργάνωσής του, αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα Προεδρικά Διατάγματα και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, όσο και στο λειτουργικό πεδίο, καθώς οι δήμοι όλης της χώρας ασφυκτιούν, τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης.
«Το κράτος και σε αυτό τον τομέα καταλύεται», σημείωσε εισαγωγικά...

ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ ο Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημοτικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανέφερε ότι «οι δήμαρχοι ανά την επικράτεια, έχουμε περιέλθει σε δεινή κατάσταση. Πρέπει να σταματήσει η περιστολή κονδυλίων προς τους δήμους, διότι δεν είναι δυνατό να στερηθούν και άλλες υπηρεσίες οι πολίτες».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2011. Αντίθετα, η Κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει στην πράξη και όχι στα λόγια τη μίνιμουμ λειτουργική αυτάρκεια των νέων δήμων».

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο κ. Κυρίζογλου είπε ότι οι περικοπές των πόρων το 2010 σε σχέση με το 2009, αντί του προβλεπόμενου 12% στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, έφτασαν πανελλαδικά από 29% έως 37%. Υπογράμμισε επίσης ότι το προτεινόμενο σύστημα εκλογής με το σχέδιο ΠΔ της κυβέρνησης είναι ιδιοτελές, προϊόν ανάγνωσης της πολιτικής γεωγραφίας μετά τις δημοτικές εκλογές και καλπονοθευτικό.

Πολιτική επικαιρότητα
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ουσιαστική αναστολή πληρωμών, ακόμα και κονδυλίων που έχουν προϋπολογιστεί. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ΤΑ, αλλά σε όλους τους τομείς. Από το ΑΠΘ ανακοινώθηκε –σημειωτέον ότι ο πρύτανης δεν προέρχεται ούτε υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ- ότι έχει ανασταλεί η μετεξέλιξη των μελών ΔΕΠ και ότι υπάρχει αναστολή πληρωμών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί τη δημόσια Παιδεία, χωρίς όμως να προτείνει κάτι άλλο», σημείωσε ο κ. Βαρτζόπουλος.

«Υπάρχει μείζον ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία, λόγω της επικινδυνότητας του ιού του Δυτικού Νείλου. Το υπουργείο Υγείας καθυστερεί αδικαιολόγητα την έγκριση κονδυλίων. Αν έχουμε θύματα θα ζητήσουμε ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», επισήμανε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Εξάλλου, ο κ. Βαρτζόπουλος κάλεσε τους γιατρούς να συμμετέχουν στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη της διοίκησης στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του στη νεολαία της Θεσσαλονίκης η οποία ανέδειξε και πάλι πρώτη δύναμη τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής προανήγγειλε, τέλος, ότι την προσεχή Παρασκευή το απόγευμα, αλλά και το Σάββατο, θα υπάρξει ευρεία κινητοποίηση από τη ΝΔ σε όλη τη Θεσσαλονίκη. «Πολυμελή κλιμάκια, στα οποία θα συμμετέχουν βουλευτές, δήμαρχοι και μέλη του κόμματος, θα επικοινωνήσουν σε δρόμους και πλατείες το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για τη σωτηρία της χώρας. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αναλυτικά εντός της τρέχουσας εβδομάδας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θα κάνουν περιοδείες στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. 

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα