Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ τους πολιτικούς οι διαδηλώσεις του Facebook

ΣΟΚ σε κυβέρνηση και κόμματα! Ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, που όντως πίστευε στα… φληναφήματα του τελευταίου διήμερου ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε δημοψήφισμα υπό τις παρούσες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, χθες πρέπει να εγκατέλειψε την ιδέα ασμένως και χωρίς περιστροφές.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις, που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και κυρίως η παρουσία 50.000 ανθρώπων στο Σύνταγμα θορύβησαν όσο τίποτε άλλο μέχρι τώρα την κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο η μαζικότητα, αλλά κυρίως η ταχύτητα, ο σύγχρονος τρόπος και το γεγονός ότι συνέρρευσαν στις διαδηλώσεις αυτές αυθόρμητα άνθρωποι πέρα από τα συνηθισμένα και καθιερωμένα πλαίσια των κοινωνικών και συνδικαλιστικών κινημάτων. Άνθρωποι πέρα από τα κόμματα και τα συνδικάτα, με εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και διαθέσεις. Τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων αυτών ερευνώνται τώρα επισταμένως, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί παράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ουδείς μπορεί να υποστηρίζει σοβαρά ότι μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα ή ακόμη και εκλογές. «Θα φύγουμε χωρίς να το καταλάβουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά έμπειρος κυβερνητικός παράγοντας.

Στην πραγματικότητα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με αγωνία την κλιμάκωση αυτής της κοινωνικής κινητικότητας και ευελπιστούν ότι θα δοθεί σύντομα μία λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα για να υπάρξει μία εκτόνωση στο εκρηκτικό κοινωνικό πεδίο.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα