Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Σύσκεψη ΑΡΧΗΓΩΝ με το ΠΙΣΤΟΛΙ στον κρόταφο

Πιέσεις για πολιτική συναίνεση προκειμένου να ληφθούν τα σκληρά μέτρα: έχουμε λεφτά μέχρι τον Ιούλιο! Σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι. Φήμες για οικουμενική κυβέρνηση, δημοψήφισμα, επιστροφή στη δραχμή και άλλα μαύρα και άραχνα..


Στη σύσκεψη μετέχουν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος. Επίσης, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Νίκος Αθανασάκης, Κώστας Θέος και Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η σύσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία, που ενδεχομένως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρότι δεν έχει τεθεί συγκεκριμένη ατζέντα ο κύριος Παπανδρέου θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων όλες τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα επιμείνει για μία ακόμη φορά στην ανάγκη της συναίνεσης. Φήμες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στη σκέψη του τα περι οικουμενικής κυβέρνησης, κατόπιν των ισχυρών πιέσεων, που δέχεται από την τρόικα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που θα αναλάβει η χώρα για να συνεχιστεί η στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στα διεθνή κέντρα, που λαμβάνουν αποφάσεις και τα οποία επιζητούν ισχυρή πολιτική συναίνεση στις δύσκολες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει η Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τουλάχιστον για την ώρα οι πληροφορίες που υπάρχουν τα κυβερνητικά γραφεία αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, ακόμη δηλαδή και να μην τεθεί επικεφαλής αυτής της οικουμενικής κυβέρνησης – εφόσον φυσικά καταστεί δυνατή μια συμφωνία – ο Γιώργος Παπανδρέου!!!

Οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώνονται φυσικά από καμία πλευρά, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός οτι ο κύριος Παπανδρέου προτίθεται να προσέλθει στην αυριανή σύσκεψη συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ωστόσο πληροφορίες θέλουν την ΝΔ να μην επιθυμεί την παρουσία του κυρίου Δρούτσα στο αυριανό υπουργικό, με αποτέλεσμα να παραμένει στον "αέρα" τον αν θα παρευρεθεί ή όχι.

Στην αυριανή συνάντηση έχουν κλιθεί να παραστούν, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ.Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να πρυτανεύσει η λογική του εθνικού συμφέροντος και θα καλέσει του πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν σε ζητήματα για τα οποία ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να υπάρχει περιθώριο συνεννοήσεις. 

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα