Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δήλωση-ΣΟΚ Δαμανάκη για επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ

Θύελλα αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα, προκάλεσε η προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ που απηύθυνε με δήλωσή της η ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του» τονίζει η κ. Δαμανάκη.

Και προσθέτει: «Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες»
ΈΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της Επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ που αναφέρεται στην παραμονή της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως “μέσα ή έξω από την Ευρώπη” και “μέσα ή έξω από το ευρώ”, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ: «Που και να μην είχε περάσει από το Πολυτεχνείο η Μαρία τι θα έλεγε…».

Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χτεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα. Θέλουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή της πολιτική και να διευκολύνουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας».

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα