Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ότι διαφωνούν Παπανδρέου-Σαμαράς

Που είναι η συναίνεση οέοο; «Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω. Η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Τέτοια συναίνεση δεν δίνω», είπε ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου.


Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Γ. Πεταλωτή, προς τους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου έμεινε σταθερός στην άποψή του ότι για την επίτευξη του εθνικού στόχου είναι απαραίτητη η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για την ψήφιση του προϋπολογισμού, δηλαδή να υπάρχει ο βασικός νόμος, ο οποίος θα εξειδικευτεί με επόμενους εφαρμοστικούς νόμους.

Ακόμη και αν ΝΔ καταψηφίσει το βασικό κείμενο θα υπάρχει η δυνατότητα συμφωνίας στα νομοσχέδια που θα το εξειδικεύουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πολιτικών στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα για τη φορολογία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξήγησε στον κ. Σαμαρά ότι ορισμένα μέτρα δεν είναι όπως έχουν ερμηνευθεί από τα μέσα ενημέρωσης και ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 6,4%.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στον αρχηγό της ΝΔ ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε αντίρρηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, ή διαφορετική θεώρηση για τα μέτρα, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Σαμαρά να καταθέσει όποιες προτάσεις έχει σχετικά με αυτή τη στόχευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόσκληση από τον κ. Παπακωνσταντίνου στις πολιτικές δυνάμεις για περαιτέρω συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν απορρίπτει ούτε την ιδέα να συνεργαστούν τεχνικά επιτελεία από το υπουργείο Οικονομικών και τη ΝΔ πάνω σε ορισμένες προτάσεις για τις οποίες υπάρχει συμφωνία.

Αυτό είναι δυνατόν να γίνει γιατί όπως είπε ο κ. Πεταλωτής όσα έχουν δημοσιευθεί ως περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν είναι αποφάσεις, αλλά προτάσεις που θα συζητηθούν.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι αυτό είναι το περιεχόμενο της συναίνεσης που επιζητεί η κυβέρνηση κα προσέθεσε ότι αν θέλει ένα κόμμα να δείξει τη συναίνεσή του υπάρχει τρόπος.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα