Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Επιχείρηση "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" για το καλό της χώρας;

"Ναι σε μέτρα με σωστή συνταγή" λέει ο Σαμαράς. Με την φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν) υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Για ζοφερό τοπίο, το οποίο δημιουργείται από την κατάσταση στην οικονομία, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση έκανε λόγο...

ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση».
«Το εύχομαι» του απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Συναίνεση μέσω Ευρώπης
Μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα» τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν συναινεί. Πρόσθεσε ότι το έλλειμμα το 2010 ήταν 10% και τόσο θα παραμείνει το 2011 και το 2012.

«Πρόκειται για γυμναστική στη ματαιότητα στην οποία η ΝΔ δεν συναινεί» είπε.

Συμφωνία στην Ευρώπη για τους στόχους περιορισμού του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι, όμως στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική, δεν είναι δυνατή, διεμήνυσε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο κ. Σαμαράς.

Μέτρα που ωφελούν τη χώρα έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε, αλλά ένα μέτρο που βλάπτει τη χώρα δεν έχουμε δικαίωμα να το στηρίξουμε, κατέληξε.

Σχόλιο Πεταλωτή«Ο κ. Σαμαράς έχει τρόπο να συμβάλει και να ανατάξει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι «οι προβλέψεις που έκανε ο κ. Σαμαράς για το έλλειμμα δεν είναι πάντα βάσιμες και έπεσε έξω, όταν τον Μάιο του 2009 είχε προβλέψει πιο χαμηλό έλλειμμα, απ' αυτό που τελικά διαπιστώθηκε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ' όλους, τονίζοντας ότι υπάρχει χώρος και πεδίο γι αυτό.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα