Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΑ "ΡΟΜΠΟΤ" στη λογική του μνημονίου θέλουν οι Βρυξέλλες

Την απόλυτη ευθυγράμμιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει η ευρωπαϊκή ελίτ. Με στόχο να επιτευχθεί ένα είδος αναγκαστικής συναίνεσης, οι ευρωπαϊκές πιέσεις αυξάνονται ώρα με την ώρα με εκβιαστικό πλέον τρόπο αφού όπως φαίνεται όσο θα απομακρύνεται η συναίνεση τόσο θα απομακρύνεται και η 5η δόση. Στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει οτι...

αν δεν επιτευχθεί αυτό που ζητούν οι Βρυξέλλες τα σκληρά μέτρα δεν θα περάσουν και αργά η γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν μονόδρομος.

Η ΝΔ καλείται να δώσει την έγκρισή της στο Μεσοπρόθεσµο αλλά και στο νέο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει το οποίο και αυτό πλεον φαντάζει αναπόφευκτο.

Ο ανοιχτός εκβιασμός από τις Βρυξέλλες έρχεται από επίσημα χείλη πλεον και όχι μέσω διαρροών. Ο Ολι Ρεν μίλησε για υπευθυνότητα, ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ για εθνικό θέμα, αλλά και υπουργοί χωρών μελών της ΕΕ πριν πουν οτιδήποτε άλλο αυτό που ζητούν από την Ελλάδα είναι συναίνεση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε άνοιγµα στα κόµµατα δηλώνοντας χθες το βράδυ στο συνέδριο του «Economist» ότι «προκύπτει η ανάγκη για µια νέα εθνική συνεννόηση µεταξύ των κοµµάτων χωρίς εξωραϊσµούς και µαγικές συνταγές. Απαιτείται να εκφραστούµε µέσα από νέες εταιρικές πολιτικές σχέσεις, µεγαλύτερη κατανόηση των κοινών προβληµάτων και βαθύτερη συνεργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός να ζητήσει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα αναγκαστεί να μιλήσει ξεκάθαρα και χωρίς πολιτικούς ελιγμούς αφού είναι σαφές οτι τα περιθώρια στενεύουν....

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα