Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στη συναίνεση βάζει ο Καμμένος

Πυρπολητής της επιχείρησης συναίνεσης (που θέλει η τρόϊκα) αναδεικνύεται ο  βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Η καταγγελία του ότι ο πρωθυπουργός είναι «έμμισθος broker», προκάλεσε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Οξεία ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει θέση, «αλλιώς ταυτίζεται με την ανευθυνότητα, τη γελοιότητα και την αθλιότητα του κ. Καμμένου». Το κουφό; Αποστάσεις πήρε και η Ν.Δ. από τον βουλευτή της! Πρώτα ο...
γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κώστας Τασούλας μιλώντας χθες το πρωί στον «realfm» και το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του κόμματος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Κινήθηκαν στην ίδια γραμμή. «Οποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Τον Πάνο Καμμένο διέψευσε και η εταιρεία Informed Judgement Partners την οποία ενέπλεξε στις καταγγελίες του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης
Ο Πάνος Καμμένος άρχισε να αναπτύσσει τους ισχυρισμούς του αργά προχθές το βράδυ από το «extra», συνέχισε στον «realfm» και το θέμα έφτασε στη Βουλή με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κάλεσε τον Π. Καμμένο να δώσει εξηγήσεις, διαφορετικά οι κατηγορίες του περί πρωθυπουργού «έμμισθου broker» αποτελούν «εσχάτη προδοσία». Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε το καλοκαίρι του 2009 cds (ασφάλιστρα κινδύνου) τα οποία πούλησε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου και κέρδισε 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει περισσότερα από 60. Μέρος των cds -υποστήριξε ο Π. Καμμένος- αγοράστηκε από την εταιρεία Informed Judgement Partners στην οποία πρόεδρος είναι ο Θ. Μάργελλος (εμπλεκόμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού), αντιπρόεδρος η Μιράντα Ξαφά, ενώ μέλος του Δ.Σ. είναι ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα. Ο Κοσταρικανός είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ με την επωνυμία Ι4cense που ανήκει στον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος αντέδρασε με αμηχανία. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα άμεσης απάντησης. Ωστόσο απάντηση θα υπάρξει», είπε. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπετενιώτης. Αντίθετα, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ζήτησε τη διαγραφή Καμμένου από τη Ν.Δ., «Δεν υπάρχει θέμα Καμμένου στο Κοινοβούλιο, υπάρχει θέμα Σαμαρά, θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. διατηρήσει τον Π. Καμμένο στις τάξεις της Ν.Δ. αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την κατάπτωση της πολιτικής», τόνισε.

Χωρίς κάλυψη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας κατηγόρησε τον υπουργό ότι «επιχείρησε να δημιουργήσει αιχμές στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ.» και κατέληξε πως «όποιος αισθάνεται ότι έχει στοιχεία, έχει την υποχρέωση να τα αποδεικνύει και βεβαίως ο κάθε βουλευτής δεν σημαίνει πως ό,τι λέει έχει και την κάλυψη του κόμματος». Επειτα και από αυτό η ένταση αποκλιμακώθηκε. Τα κόμματα της Αριστεράς, πάντως, επέμειναν ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τόσο από τον βουλευτή της Ν.Δ. όσο και από την κυβέρνηση.

«Αυτή τη γελοιότητα και την αθλιότητα την επαναλαμβάνει δημοσίως για δεύτερη φορά ο κ. Καμμένος», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. «Ας μας πουν συγκεκριμένα, εάν πράγματι είναι θέση τους πως ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι "έμμισθος broker των κερδοσκόπων". Και επειδή ο κ. Καμμένος "εφηύρε" και κάποια στοιχεία τα οποία μέσα σε μια απέραντη συνωμοσιολογία όπως συνηθίζει ούτως ή άλλως -υποτίθεται- ανακαλύπτει, ας μας πει και εκείνος και η Ν.Δ. που τον καλύπτει, εάν αυτά τα περίφημα cds, αυτά δηλαδή τα κερδοσκοπικά προϊόντα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα αγόρασε με τη διοίκηση του ΠΑΣΟΚ ή υπό τη διοίκηση της Ν.Δ. ο κ. Φιλιππίδης και πότε πωλήθηκαν αυτά τα cds, γιατί το 80% πουλήθηκε επί Ν.Δ.». *

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα