Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΘΩΩΝΕΙ τον Άκη και "δείχνει" τον Γιάννο

Μέρα υπεράσπισης του Άκη Τσοχαντζόπουλου μπορεί να χαρακτηριστεί η Παρασκευή αφού υπεραμύνθηκαν των επιλογών της υπουργικής θητείας του στις καταθέσεις του ο τότε γεν. διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο σημερινός υποναύαρχος και τότε υπασπιστής του Ν. Κρυονερίτης. Δώδεκα φακέλους με στοιχεία έφερε μαζί του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο των συμβάσεων των 3 υποβρυχίων ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών...

...1997-2000 Γιάννης Σμπώκος και υποστήριξε στην πολύωρη κατάθεση του , ότι αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι, ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ , οι επιχειρησιακές απαιτήσεις που προβλέπονται καθορίστηκαν από το ΓΕΝ αλλά και ότι πρόκειται για συμφέρουσα σύμβαση αφού συνεχίστηκε από τους επόμενους υπουργούς Εθνικής Άμυνας με την υπογραφή 11 τροποποιητικών πράξεων.
Αντίστοιχη σύμβαση κατά τον Γ. Σμπώκο είναι και η τελευταία που υπεγράφη από τον Ευαγ. Βενιζέλο
Με καθυστέρηση ξεκίνησε ωστόσο η κατάθεση του Γ.Σμπώκου ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής χθες το πρωί επικαλέσθηκε άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν του επιτρέπει να αποκαλύψει στρατιωτικά ή διπλωματικά μυστικά. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε έγγραφη κάλυψη του Ευ. Βενιζέλου για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής που αφορούν εξοπλιστικά.
Το ίδιο είχε συμβεί και το 2004 στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνούσε την υπόθεση των ΤΟR, όταν και πάλι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών είχε πάρει άδεια από τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο προκειμένου να καταθέσει. Στην κατάθεσή του, ο Γ. Σμπώκος απέρριψε όσα του καταλογίζονται και "έδειξε" τους υπουργούς μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέπονταν στη σύμβαση, λέγοντας με νόημα: "Τα αντισταθμιστικά δεν ήταν διάτρητα, αλλά η υλοποίησή τους είναι άλλο θέμα".
Εν τω μεταξύ, νέο υπόμνημα, με το οποίο δηλώνει Βρετανός υπήκοος, απέστειλε προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός που φέρεται να έχει περάσει μέσα από τις εταιρείες του μεγάλο μέρος των πληρωμών, δηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι δεν είναι υποχρεωμένος να παραστεί και επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές τρεις φορές τον Οκτώβριο του 2010. Ο πρώην υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, υποναύαρχος σήμερα, Ν. Κρυονερίτης υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό και τις αποφάσεις του δηλώνοντας «εγώ φοράω παντελόνια».
"Αυγή" (ΕΛΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ)

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα