Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΒΟΜΒΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Για άθλιο συμβιβασμό και διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων σχετικά με το ποιοι θα παραπεμφθούν από την Εξεταστική της Siemens κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ζητάει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική έτσι ώστε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Τονίζει ότι οι βουλευτές της Εξεταστικής έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλλά επικράτησε ο «απόλυτος κομματικός έλεγχος της δραστηριότητας της επιτροπής».

Αναφέρει ότι η Εξεταστική επιτροπή δεν έλεγξε τα οικονομικά των κομμάτων αν και σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα έβρισκε τίποτα. «Τα χρήματα που περνούσαν εκείνη την εποχή στα κόμματα δεν ανεφέροντο επωνύμως αλλά ως κουπόνια τα οποία κατενέμοντο μάλιστα σε ύψος νόμιμο» τόνισε.

Προσθέτει ακόμα πως η επιτροπή «έπρεπε να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια ότι τα δυο μεγάλα κόμματα ενισχύθηκαν από τη SIEMENS χωρίς εγώ να αποκλείω ότι ενισχύθηκαν και μικρότερα κόμματα».

Τέλος όσον αφορά στις συναλλαγές μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «στην Ελλάδα έχει γίνει παραδεκτό ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να βοηθούν τα κόμματα. Μεγάλα και μικρά κόμματα, κάτι ξέρει από αυτά και το Κ.Κ., και αυτό θεωρείτο και ήταν νόμιμο. Από την ώρα όμως που γίνεται εξαγορά συνειδήσεως είτε υπηρεσιακών οργάνων είτε πολιτικών, για να πετύχουν αθέμιτα ωφελήματα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά» .

Ως λύση, προτείνει να κηρυχθεί η επόμενη Βουλή αναθεωρητική, έτσι ώστε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να έρθουν και οι πολιτικοί απέναντι στο νόμο όπως οι απλοί πολίτες.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα