Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ... ΝΤΑΒΟΣ

"...Η φετινή σύνοδος (στο Νταβός) δεν αναμένεται να έχει ως πρώτο θέμα την Ελλάδα, αν και η χώρα μας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Σε αντίθεση βέβαια με τα διεθνή προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι καλοστημένοι ηγέτες του δυτικού κόσμου στα πολυτελή τραπέζια του Νταβός, στην πονεμένη και διαρκώς συρρικνωμένη Ελλάδα τα ερωτηματικά που γεννιούνται σε κάθε νοήμονα έλληνα είναι τα παρακάτω:  Γιατί κάθε φορά που έρχονται οι εκπρόσωποι της Τρόικας ο κος Παπανδρέου φροντίζει να απουσιάζει από την χώρα του; ..."

Γράφει και διερωτάται 
ο "κοινός νους"

Κατέφθασαν για πολλοστή φορά τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. στην Αθήνα και θα επικεντρωθούν στα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2010, στις υποχρεώσεις  της Γενικής Κυβέρνησης που επιβαρύνονται διαρκώς αλλά και στις μεταρρυθμίσεις σε Δ.Ε.Κ.Ο., αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στη λειτουργία του ανταγωνισμού.


Επιπλέον τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των επικουρικών, η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η εξίσωση των παροχών υγείας για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι πτυχές των εργασιακών σχέσεων θα τεθούν εκ νέου στο μικροσκόπιο της τρόικας.
Στο στόχαστρο θα μπει επίσης για ακόμη μια φορά το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα, καθώς είναι σαφές ότι, παρά τις τεράστιες περικοπές στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις, δεν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση της δημοσιονομικής απόκλισης, από τη στιγμή που είναι  εμφανής η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να πατάξει τη φοροδιαφυγή καθώς και την φορολογική αδικία μεταξύ του φόρου που πληρώνουν οι «ισχυροί έχοντες» και οι «αδύνατοι μισθωτές».

Εντωμεταξύ ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Νταβός όπου με τη συμμετοχή άλλων 35 ηγετών από όλο τον κόσμο, άρχισαν από χθες οι εργασίες της 41ης συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος μετέχει για δεύτερη, συνεχόμενη, φορά στο Φόρουμ του Νταβός, μίλησε σήμερα σε πάνελ με θέμα τις «Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» . Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, αναμένεται να δώσει πέντε συνεντεύξεις σε μεγάλα Μ.Μ.Ε..
Επίσης, θα έχει συνάντηση με 25 διευθυντές και αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων οικονομικών μέσων ενημέρωσης.
Η φετινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός δεν θυμίζει το κλίμα που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο, όταν ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το ελβετικό θέρετρο, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Ιανουαρίου.
Τότε,  το κλίμα ήταν άκρως αρνητικό για την Ελλάδα, τόσο στα διεθνή Μ.Μ.Ε. όσο και μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφύλαξη, αν όχι και με εχθρότητα, όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου.
Η φετινή σύνοδος δεν αναμένεται να έχει ως πρώτο θέμα την Ελλάδα, αν και η χώρα μας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Σε αντίθεση βέβαια με τα διεθνή προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι καλοστημένοι ηγέτες του δυτικού κόσμου στα πολυτελή τραπέζια του Νταβός, στην πονεμένη και διαρκώς συρρικνωμένη Ελλάδα τα ερωτηματικά που γεννιούνται σε κάθε νοήμονα έλληνα είναι τα παρακάτω  
-          Γιατί κάθε φορά που έρχονται οι εκπρόσωποι της Τρόικας ο κος Παπανδρέου φροντίζει να απουσιάζει από την χώρα του;
-          Γιατί  επιλέχθηκε το Νταβός σαν χώρος συναλλαγής ,συζητήσεων  και συμφωνιών του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, που συνεπάγεται πλήρη διεθνοποίηση των επιμέρους  διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της χώρας; 
-          Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο η συνάντηση του Νταβός; Σε μια εποχή που η κυβέρνηση προσπαθεί να εξισορροπήσει το σκέλος των εσόδων με αυτό των εξόδων; 
-          Γιατί σε μια δημοκρατική χώρα η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει το κοινοβούλιο για το κόστος τέτοιων ενεργειών ,αλλά και γιατί οι εκπρόσωποι του λαού δεν το ζητούν ενώ κατά τα άλλα έχουμε πήξει στην διαβούλευση και στην διαφάνεια;
Νομίζω ότι σε όλα αυτά χρειάζονται εξηγήσεις και απαντήσεις.
                                                                                    

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα