Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μπαϊράκι σήκωσαν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο μεγάλα ποσά. Τα "χώνουν" στην κυβέρνηση -στοχεύοντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου- και τονίζουν: "Δημιουργήσατε αρνητικές εντυπώσεις αποσύροντας την τελευταία στιγμή τροπολογία για την διαγραφή των 24 δισ, τουλάχιστον δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα!"


Στην ερώτησή τους οι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός,ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.

Επιπροσθέτως, να ενημερωθεί η Βουλή, αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτούν, καταλήγοντας, εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις, μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα