Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ... ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Φωτιά στα... μπαρούτια κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων έβαλε ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Έφτασε με σωματοφύλακες και μετά από παρέμβασή του χαιρέτισε ναζιστικά, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου εκλεγμένου με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα της ακυρωμένης συναυλίας το Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο κ. Μιχαλολιάκος επενέβη στη συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι κάτοικοι δεν ήθελαν να διεξαχθεί η συναυλία. Καληνύχτα σας. Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς που τους κάνατε Έλληνες και σας ψηφίσανε".
Μετά την προκλητική μάλιστα αυτή παρέμβαση, ο κ. Μιχαλολιάκος σήκωσε το δεξί του χέρι, γεγονός που οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν προκλητικό και αντέδρασαν.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αντιδρώντας, επεσήμανε ότι "είναι απαράδεκτο εδώ μέσα να γίνεται ναζιστικός χαιρετισμός. Δε θέλω να δώσω μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που εκ των πραγμάτων έχει και είναι σε συμβολικό επίπεδο τεράστια", ενώ συμπλήρωσε ότι ο "καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του".
Ο δήμαρχος επιφυλάχτηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η ενέργεια καταδικάστηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων συμβούλων.
Η προκλητική στάση μάλιστα του κ. Μιχαλολιάκου ήταν εμφανής από την αρχή της έκτακτης συνεδρίασης, καθώς ο ίδιος κατέφθασε στην αίθουσα, συνοδευόμενος από 8 σωματοφύλακες.
Και ο πρώην δήμαρχος Αθηνών όμως Νικήτας Κακλαμάνης αντέδρασε και κατήγγειλε την κίνηση αυτή, τονίζοντας ότι "μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν πρέπει να γίνονται πράγματα που προσβάλουν το δημοκρατικό πολίτευμα".
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή του επεισοδίου ήταν ένας έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Μιχαλολιάκου και του δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρου Κωνστανίνου, με τον δεύτερο να λέει χαρακτηριστικά "δεν δεχόμαστε φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο".
ο κ. Μιχαλολιάκος δεν φάνηκε να πτοείται όμως από τις αντιδράσεις των συναδέλφων του και εξερχόμενος της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, έσπευσε να επαναλάβει τον ίδιο χαιρετισμό και στους διαδρόμους του συμβουλίου. 

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα