Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ... ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Μοιάζει παράδοξο, αλλά όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχουν παραδοξότητες... Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με οικοδεσπότη το Γιάννη Μπουτάρη, τον δήμαρχο που άλωσε μετά από περίπου 1/4 του αιώνα το κάστρο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, η μεγαλύτερη (και εντυπωσιακότερη) μαζική σύναξη στελεχών της κεντροδεξίας παράταξης των τελευταίων χρόνων, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών εξ αυτών που δεν ανήκουν πλέον στη Νέα Δημοκρατία.Το πιο συναρπαστικό στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Μπουτάρης, ως νέος δήμαρχος έβαλε κατά κάποιο τρόπο, το χέρι του, ώστε, η εκδήλωση να πάρει έναν ακόμη πιο καθολικό για την κεντροδεξιά παράταξη, χαρακτήρα.
 Γράφει
ο Παναγιώτης Χανός

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόντες αναμένεται να είναι κορυφαία στελέχη όχι μόνο της ΝΔ, αλλά της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, όπως οι «καραμανλικοί» κκ. Μιχάλης Λιάπης, Προκόπης Παυλόπουλος, Πέτρος Μολυβιάτης, Δημήτρης Σιούφας κ.ά., ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά και εκφραστές της «λαϊκής Δεξιάς», που θεωρούνται από τους πλέον πιστούς θιασώτες του καραμανλισμού, όπως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ως φιλόξενος οικοδεσπότης, αλλά και τιμώντας την για στάση που κράτησε κατά την προεκλογική μάχη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκδήλωσης, έχει αποστείλει πρόσκληση -μεταξύ άλλων- και στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Τοπικά στελέχη της ΝΔ πιθανολογούν ότι η κ. Μπακογιάννη δεν θα παραστεί προκειμένου να αποφύγει να βρεθεί στην ίδια σύναξη με το «καραμανλικό μπλόκ», ωστόσο και ενώ οι άνθρωποι της στη Θεσσαλονίκη δεν μιλούν, κανείς τους δεν αποκλείει για λόγους γοήτρου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας να παραβρεθεί τελικά στην εκδήλωση. 

Αν το κάνει, τότε ενδεχομένως να καταγραφούν στον ίδιο χώρο και άλλες παρουσίες, τόσο τοπικές όπως ο κ. Κιλτίδης, όσο και πιο εντυπωσιακές, όπως ο Ανδρέας Ανδιανόπουλος...

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί ότι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είτε από σύμπτωση, είτε από συγκυρία, συμπίπτουν σε μια χρονική στιγμή που πολλοί στη ΝΔ -όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης- μιλάνε για την ανάγκη να ξεκινήσει διάλογος για τη «μεγάλη Κεντροδεξιά». Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί και η ταυτόχρονη παρουσία στην εκδήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς για να είναι παρών στην εκδήλωση, που γίνεται την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, ζήτησε τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Μεγάλη είναι εξάλλου η κινητοποίηση, προσπάθεια στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, προκειμένου η εκδήλωση να λάβει έναν καθολικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο στη Θεσσαλονίκη εκτός από τον αεικίνητο Δημήτρη Βαρτζόπουλο, πρωτοστατούν στην κινητοποίηση των νεοδημοκρατών οι Παναγιώτης Ψωμιάδης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αλλά και τοπικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βάκης Φραντζής.

www.psema.gr - Πηγές: Newsit, "ΒΗΜΑ", Newsbeast κλπ.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα