Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΞΑΛΛΟΙ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον ανεξέλεγκτο ΠΑΓΚΑΛΟ

"Κόκκινο πανί" για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του σε ισπανική εφημερίδα, όσο και για τα περί νεκρών στην Αργεντινή όταν κηρύχθηκε η πτώχευση. Η συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου και οι εμπρηστικές δηλώσεις του, έκαναν το ποτήρι της υπομονής τους να ξεχειλίσει, η δυσφορία εναντίον του έχει γενικευτεί και δεν είναι λίγοι πλέον οι βουλευτές, προεξάρχοντος του Μίμη Ανδρουλάκη, που διαμηνύουν στον πρωθυπουργό: ""Γιώργο επιτέλους, μάζεψε τον!"


Έντονη δυσαρέσκεια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί τανκς στην ισπανική εφημερίδα El Mundo του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του κ. Πάγκαλου στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης αντέδρασε, καλώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μη συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα περί επέμβασης των τανκς κατά το προηγούμενο της Αργεντινής.

Από την πλευρά του, ο Θ. Πάγκαλος, είπε ότι το ακριβές κείμενο της συνέντευξης ήταν άλλο και η αναφορά στα τανκς αφορούσε την Αργεντινή.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το ακριβές κείμενο της συνέντευξης έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Είπε ακόμα ότι ο λαός γνωρίζει και έχει δει τι σημαίνει χρεοκοπία: το κράτος παύει να πληρώνει, οι τράπεζες κλείνουν και σε περιπτώσεις όπως της Αργεντινής χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία και τα τανκς.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΞΑΝΑΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ Ο ΜΙΜΗΣ 
Επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κ. Πάγκαλος μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή θα βγουν τα τανκς στους δρόμους, σήμερα έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι στην Αργεντινή όταν κηρύχθηκε πτώχευση υπήρξαν 42 νεκροί!

Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και του Μίμη Ανδρουλάκη που φώναζε στο καφενείο της Βουλής: «Ως εδώ με τον Πάγκαλο, αν δεν τον διώξει σήμερα, δεν ψηφίζει κανείς!».

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν επίσης από τις Χρύσα Αράπογλου, Αννα Νταλάρα, Τόνια Αντωνίου και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης, πάντως μιλώντας στη συνέχεια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, διευκρίνιζε ότι το αίτημά του περί απομάκρυνσης Πάγκαλου από την κυβέρνηση αυτό δεν συναρτάται με την ψήφο του για το Μεσοπρόθεσμο.


ΠΥΡΑ ΓΛΕΖΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Έντονη ήταν η αντίδραση του Μανώλη Γλέζου για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, περί των συνεπειών μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας, κάνοντας λόγο για γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης και την κατηγόρησε για αντιλαϊκότητα και εξουσιομανία.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι αν επέλθει χρεοκοπία της χώρας θα χρειαστούν τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τον κόσμο που θα ζητάει τα χρήματά του, εκφράζουν την ολοκληρωτική αντίληψη υπέρ των τοκογλύφων και εναντίον του ελληνικού λαού και προσθέτει ότι ο εκβιασμός δεν θα περάσει.

«Ο καλύτερος υπερασπιστής του ελληνικού λαού θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός στρατός, τον οποίο θέλουν να εμπλέξουν στα σκοτεινά σχέδια τους. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί της Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα