Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οι πρώτες "πράσινες" λιποταξίες για το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Την "καυτή πατάτα" που ακούει στο όνομα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δεδομένης της αρνητικής στάσης απροσιδόριστου αριθμού βουλευτών της. Ήδη παρουσιάστηκαν οι πρώτες λιποταξίες... Σε παρέμβασή του στην εκομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής...

του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» σημείωσε, αναφέροντας ακόμη την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

Στο μεταξύ απροσδιόριστη παραμένει η στάση αρκετών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούνται από τους "αγανακτισμενους" και είχαν συνταχθεί με την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου πριν από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε αυτούς προστίθεται ένας επίσης απροσδιόριστος αριθμός βουλευτών που δυσαρεστήθηκαν επειδή περίμεναν να υπουργοποιηθούν, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός δεν τους συμπεριέλαβε στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Χθες σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό αποσταστιοποίησης και έκφρασης δυσαρέσκειας. Την παραίτηση του από εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών δήλωσε ο κ. Α. Μακρυπίδης και στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Β. Εξαρχο.

Οι επίσημοι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ωστόσο ο κ. Μακρυπίδης εφέρετο δυσαρεστημένος από την μη υπουργοποίηση του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο ίδιος πάντως σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν άφησε καμία αιχμή κατά των επιλογών του Πρωθυπουργού αποδίδοντας το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης στις καραμπόλες που έγιναν την τελευταία στιγμή αλλά και στην επιλογή προσώπων που δεν ήταν αναμενόμενο να τους προταθεί κυβερνητική θέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μακρυπίδης είχε στηρίξει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομικών αλλά και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Ο Στάθης Κουτμερίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών θα τεθεί τελικά εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη.

Οι "οκτώ" αντάρτες του ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με το.newsbomb.gr εφιάλτης για το Μαξίμου είναι ήδη 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με δημόσιες δηλώσεις τους τοποθετούνται απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο παρόλο που δημόσια δε δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν.
Οι βουλευτές αυτοί είναι:
Ανδρέας Μακρυπίδης
, που παραιτήθηκε χθες από εισηγητής του σχετικού νόμου, διαφωνώντας με τις διαδικασίες που φέρνει η κυβέρνηση το νόμο στη Βουλή.
Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος δήλωσε χθες, «στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω το Μεσοπρόθεσμο».
Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος ζήτησε άμεσες διορθώσεις στο Μεσοπρόθεσμο, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό.
Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται προδομένος από τις εξελίξεις με το Μεσοπρόθεσμο και βέβαια η Χρύσα Αράπογλου, Π. Κουρουπλής,, Γ. Αμοιρίδης και Μ.Τέντε που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το σχετικό νομοσχέδιο.
Με το δεδομένο ότι ήδη από τους 160 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, πέντε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κι ένας έχει δηλώσει ότι δε θα ψηφίσει το σχετικό νόμο (Α.Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης), έχουμε ήδη μαζί με τους 8 υπό αμφισβήτηση 14 βουλευτές που είναι ο εφιάλτης πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εντολή από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι οι 8 που διαφωνούν να μην παρασύρουν κι άλλους και να πειστούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα