Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης: OYTE δεκάρα παραπάνω...

Στην τρίχα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο εξασφάλισε το πολυπόθητο "ΝΑΙ" η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου. Με 155 ψήφους η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ απόντας ήταν ο Γ. Λιάνης. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό, ότι τόσο η εμπιστοσύνη, όσο και η ανοχή της νέας κυβέρνησης είναι απολύτως οριακή. 

Τι είπε, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έπεισε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Εκείνοι που σίγουρα δεν πείστηκαν ήταν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία που παρέμειναν εκεί φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες:

-Μίλησε για αλλαγή της χώρας ζητώντας συναίνεση όλων των κομμάτων για «την εκπλήρωση των πατριωτικών στόχων» και τονίζοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για στόχους που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των ελλειμμάτων, την αποφυγή της χρεοκοπίας και την διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις, καθώς δεν «φταίνε μόνο οι άλλοι», αλλά και το ίδιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ως προς τις ευθύνες των άλλων, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους οίκους αξιολόγησης αλλά και στο διεθνές σύστημα, όπως επίσης και τα λάθη ορισμένων εταίρων που πήραν αποφάσεις δυσμενείς για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Σαμαρά στο σκέλος της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση άλλαξε τους βασικούς όρους του επιτοκίου, ενώ συνεχίζει την διαπραγμάτευση πολλών ακόμα όρων.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε την δευτέρα παρουσία», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως πρώτοι οι Έλληνες πρέπει να βάλει τάξη στα του οίκου της.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές γιατί τους ζητάει ο λαός, που στις πλατείες ζητά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, Αυτό το αίτημα θα ικανοποιήσει το δημοψήφισμα, είπε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε δε ΚΚΕ και ΝΔ ότι φοβούνται μια γνήσια λαϊκή έκφραση, γι' αυτό αρνούνται το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε εθνική συναίνεση για ακόμη μια φορά καθώς θα πρέπει η χώρα να δείχνει ενωμένη.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα