Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γιατί οι γερμανικές εφημερίδες "ΘΑΒΟΥΝ" τον Σαμαρά;

Σκληρές εκφράσεις για τον Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του χρησιμοποιούν οι γερμανικές εφημερίδες. Η Süddeutsche Zeitung τον χαρακτηρίζει "ανεύθυνο και εγωιστή" θυμίζοντας οτι το κόμμα του και ο ίδιος ως υπουργός Πολιτισμού κυβερνούσαν ως το 2009. H Financial Times Deutschland τον αναφέρει ως τον "κύριο Οχι", που...

δεν προσφέρει εναλλακτικές λύσεις μιλάει όμως και για την πιθανότητα να πλησιάζει η μεγάλη του ευκαιρία.

"Ανεύθυνος και εγωιστής"
Το άρθρο στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έχει τον τίτλο «Ωφελημένοι από την πτώση» και υπότιτλο «Ανεύθυνος και εγωιστής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα». Το άρθρο κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ οτι "απαρνήθηκε τη χώρα του σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, ενώ το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή πράξη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση".

"Ο 60χρονος Σαμαράς", αναφέρεται στο άρθρο, "κατάφερε τον περασμένο χρόνο να αναδειχτεί σε πρότυπο ανεύθυνου και εγωιστή τύπου πολιτικού, που έφερε την κρίση στην Ελλάδα και η άρνησή του να στηρίξει την πολιτική λιτότητας προκαλεί στους συντηρητικούς στην Ευρώπη αμηχανία".

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβέρνησης και ιδίως στην άποψή του ότι η κυβέρνηση αυτή αποσταθεροποίησε ήδη αρκετά τη χώρα. Γράφει χαρακτηριστικά: "Τρίβει κανείς τα μάτια του. Πώς λέγεται άραγε το κόμμα που κυβερνούσε την Ελλάδα ως το 2009; Που δεν επινόησε την ελληνική εκδοχή της πελατειακής πολιτικής και της κλεπτοκρατίας, αλλά που την έφερε στα άκρα; Που κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτε όταν τα δάση της χώρας καίγονταν το 2007 και 2009; Που παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία στις Βρυξέλλες; Που στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησής του προσέλαβε ως δημοσίους υπαλλήλους δεκάδες χιλιάδες συγγενείς και κομματικούς φίλους; Ακριβώς: Νέα Δημοκρατία. Και πώς λεγόταν τότε ο υπουργός πολιτισμού; Ακριβώς: Αντώνης Σαμαράς".

FTD: "Ο κύριος Όχι"
Σημερινό άρθρο Financial Times Deutschland με τίτλο «Ο κύριος ‘Όχι’» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης μάχεται εναντίον των ξένων επιταγών για λιτότητα. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρά ταύτα ίσως πλησιάζει η μεγάλη του ευκαιρία».

Το άρθρο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο θεωρεί οτι ακόμη και αν κερδίσει την εξουσία ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να πάρει την αυτοδυναμία, πράγμα που σημαίνει ατέλειωτες διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ που θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τις διεθνείς αγορές. Η αρθρογράφος Zapf κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ως «πρότυπο διεφθαρμένου πολιτικού που βασίζεται στο πελατειακό σύστημα». Υπενθυμίζει οτι το 2009 ο κ. Σαμαράς επέστρεψε ως Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ και "ήταν έτσι για επτά μήνες συνυπεύθυνος για μία πολιτική, η οποία έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής". Σε σχέση με το πρόγραμμά του, η αρθρογράφος αντιμετωπίζει με ειρωνικό τρόπο την αδυναμία συλλογής φόρου, γράφοντας χαρακτηριστικά οτι το "κεντ

ρικό αυτό πρόβλημα, πιθανότατα ο Σαμαράς θα το διαπραγματευόταν με τον Θεό...".

Βλέπουν δάκτυλο
Δάκτυλο της κυβέρνησης βλέπει, πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα και τις επικριτικές αναφορές για τη Ν.Δ. και τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, ο εκρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Υπάρχει μία εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκινά από την Αθήνα και από την κυβέρνηση» είπε. «Οι ηγέτες έχουν πλέον εικόνα για τις θέσεις της Ν.Δ. Αλλά τα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό διαμορφώνουν άποψη. Οι θέσεις της Ν.Δ. αποτυπώνονται στην τελευταία έκθεση της τρόικας».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα