Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΦΥΓΕ εσύ - ΕΛΑ εσύ... στο Μέγαρο Μαξίμου


(Στις... ρίζες τους οι άνθρωποι του προέδρου) Το ότι ο ανασχηματισμός άλλαξε τις ισορροπίες ισχύος στην κυβέρνηση είναι σε όλους φως φανάρι. Αυτό που αντιλήφτηκαν οι λιγότεροι όμως είναι ότι το συγκλονιστικό τριήμερο που έφτασε ως την κλιμάκωση την περασμένη Παρασκευή άλλαξε τις ισορροπίες και στο εσωτερικό του «Παπανδρειστάν» του συστήματος εξουσίας γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πράγματι εκείνοι που έφαγαν τη μπόρα του ανασχηματισμού οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού, το δικό του επιτελείο, αυτοί με τους οποίους πορεύτηκε στις εκλογές του 2009. Οι περισσότεροι μάλιστα μιλάνε για καυγάδες και ραγδαία ψύχρανση των σχέσεων τους με τον Πρωθυπουργό, το κρίσιμο διάστημα πριν τον ανασχηματισμό.

Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης διασώθηκαν στην κυβερνητική Επιτροπή, μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος έπρεπε να βάλει στο σχήμα και κάποιους δικούς του. Με τον Ραγκούση ο Πρωθυπουργός έχει να μιλήσει βδομάδες ολόκληρες, οι σχέσεις τους βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Με τον Παπακωνσταντίνου έχει ψυχρανθεί, δεν του έδωσε το Εξωτερικών, το οποίο είχε ζητήσει. Αυτοί οι δύο δεν θα έχουν πια την εύνοια του Πρωθυπουργού όπως δεν θα την έχει και ο ως σήμερα στενότερος συνεργάτης του, ο Δ. Δρούτσας που εξορίστηκε στις Βρυξέλλες. Και με αυτόν προηγήθηκε καυγάς, λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Δρούτσας είχε υποβάλλει πριν από τρεις εβδομάδες την παραίτηση του.

Η Τίνα εξοβελίστηκε από την κυβέρνηση και η Λούκα, το πουλέν της οικογένειας, στα πίσω έδρανα της βουλής. Ένας ακόμα άλλοτε προνομιακός συνομιλητής του Παπανδρέου, ο κ. Πανάρετος θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, αν και η σχέση του με την Άννα Διαμαντοπούλου είχε αποκατασταθεί πλήρως, και η υπουργός Παιδείας είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι τον θεωρούσε ιδιαίτερα χρήσιμο.

Αποκαθήλωση και για τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος βρέθηκε εκτός του στενού κύκλου της εξουσίας και υφυπουργός του Χρυσοχοϊδη. Όσο για τον Γιώργο Πεταλωτή, αυτός εξοβελίστηκε κάπου που να μην ενοχλεί και θα ασχολείται εφεξής με τις φυλακής τα σίδερα.

Εκείνος που διεσώθη στον ανασχηματισμό ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος παρέμεινε στο υπουργείο του. Στην κυβερνητική Επιτροπή δεν μπήκε όμως, και ούτε στο Μαξίμου επέστρεψε, όπως περίμεναν όλοι.

Από την ομάδα που συνόδευσε το Γιώργο στην μακρόχρονη πορεία του προς την εξουσία και βρέθηκε δίπλα του και στην κυβέρνηση, μόνος προνομιακός συνομιλητής του έμεινε η Ρεγγίνα Βάρτζελη. Θα είχε τον απόλυτο έλεγχο, αν δεν επέστρεφε ο Λαμπρινίδης. Η επόμενη κόντρα των αυλικών φαίνεται προγραμματισμένη…

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα