Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ του ξυραφιού η 5η ΔΟΣΗ - Ποιοι δεν ψηφίζουν το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς ήδη δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν μέχρι στιγμής ξεκάθαρα ότι θα το καταψηφίσουν, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν επίφυλάξεις. Η κατάσταση έχει προκαλέσει συναγερμο στο Μέγαρο Μαξίμου που επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και με την επιστράτευση της Ντόρας μπορεί τελικά να μην περάσει η κυβερνητική πρόταση...


Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια, πιθανότατα, να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm είπε...
χαρακτηριστικά: «Δε μασάω από την απειλή ότι δε θα δοθεί η πέμπτη δόση». Αλλά και ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Θα θυσιαστώ για να δει κάτι καλύτερο η κοινωνία» είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε αλλαγές. Διεκπεραίωσε μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό ήταν διαμορφωμένη. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο κόβονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν πιστεύει κανένας κανέναν. Μιλάμε και δεν μας ακούει κανένας. Και κανένας Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να απαλλάξει το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας αν δεν πιάσει πρώτα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη». Ακόμη, συμπλήρωσε: «Δεν το κάναμε 20 μήνες, αλλά δεν προετοιμάσαμε και έναν μηχανισμό. Και αυτό δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα. Μας βασανίζει όλους ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει ένα μνημόνιο ανάπτυξης».

Πληθαίνουν οι "Αγανακτισμένοι"
Ο εφιάλτης για το Μαξίμου είναι ότι το εσωκομματικό αντάρτικο τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς εκτός από τους τρεις παραπάνω, άλλοι επτά  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με δημόσιες δηλώσεις τους τοποθετούνται απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο παρόλο που δημόσια δε δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν.
Οι βουλευτές αυτοί είναι:
Ανδρέας Μακρυπίδης
, που παραιτήθηκε από εισηγητής του σχετικού νόμου, διαφωνώντας με τις διαδικασίες που φέρνει η κυβέρνηση το νόμο στη Βουλή.
Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος ζήτησε άμεσες διορθώσεις στο Μεσοπρόθεσμο, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό και βέβαια η Χρύσα Αράπογλου (που διαφωνεί με ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ), Νίκος Σαλαγιάννης, Π. Κουρουπλής,, Γ. Αμοιρίδης και Μ.Τέντε που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το σχετικό νομοσχέδιο.
Με το δεδομένο ότι ήδη από τους 160 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, πέντε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κι δύο έχουν δηλώσει ότι δε θα ψηφίσουν το σχετικό νόμο (Α.Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης, Θωμάς Ρομπόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης), έχουμε ήδη μαζί με τους7 υπό αμφισβήτηση συνολικά 14 βουλευτές που είναι ο εφιάλτης πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εντολή από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι οι 7 που διαφωνούν να μην παρασύρουν κι άλλους και να πειστούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο ρόλος της Ντόρας
Συναίνεση, αλλά και στήριξη αναμένει από τη "Δημοκρατική Συμμαχία" το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι εάν τελικά η κ. Μπακογιάννη και οι βουλευτές που επηρεάζει ψηφίσουν τελικά υπέρ του μεσοπρόθεσμου, θα μπορέσουν να αποτελέσουν αντίβαρο για την διαρροή ψήφων από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Να σημειωθεί ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει επικαλεστεί την εθνικά κρίσιμη συγκυρία και θεωρείται πιθανό να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση.

www.psema.gr - Πηγή:

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , , ,

1 σχόλια:

Τη 24 Ιουνίου 2011 στις 10:00 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΟ

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα