Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ το πραξικόπημα της ΒΑΣΩΣ

(Στο παρά... τρίχα) Διχασμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπήρξε χθες το πρωί λόγω της συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος, όταν διαπιστώθηκε πως πρόθεση κάποιων ήταν να θέσουν θέμα ηγεσίας κυβέρνησης και κόμματος. Η κίνηση συλλογής υπογραφών ξεκίνησε από τη Βάσω Παπανδρέου με αρχικό στόχο...

σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, να τεθεί θέμα ηγεσίας της κυβέρνησης και του κόμματος.

Στις εκτιμήσεις αυτές συνέτεινε και η παρασκηνιακή δήλωση της πρώην υπουργού περί του αντικειμένου της συζήτησης στην Κ.Ο. ότι «πρέπει να περιέχει όλα τα θέματα».

Οταν λίγο αργότερα, κι ενώ η συλλογή συνεχιζόταν, έγινε και η on camera δήλωση του Δ. Λιντζέρη, που μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο, πως «υπάρχει πλέον έλλειμμα πολιτικής διεύθυνσης του τόπου», οι διαφαινόμενες προθέσεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Ο ίδιος ο κ. Λιντζέρης, όταν ρωτήθηκε αργότερα από την «Ε» αν θα έθετε θέμα ηγεσίας, απάντησε «σαφώς».

Μόνο που αρκετοί από όσους είχαν βάλει την υπογραφή τους στο αίτημα, του οποίου η διατύπωση περιοριζόταν απλώς στη σύγκληση της συνεδρίασης και στη συζήτηση των πολιτικών εξελίξεων, διαπίστωσαν τι κρυβόταν πίσω από τις λέξεις εκείνη τη στιγμή.

Με την ολοκλήρωση της μετάδοσης της δήλωσης Λιντζέρη, η Βάσω Παπανδρέου μπήκε στο εντευκτήριο της Βουλής, προκειμένου να συνεχίσει τη συλλογή υπογραφών. Την πλησίασε αμέσως ο Γ. Αμοιρίδης, ο οποίος της είπε ευθέως ότι αν τίθεται θέμα ηγεσίας αποσύρει την υπογραφή του. Το ίδιο έπραξε και ο Φ. Παρασίδης, αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ήταν έτοιμοι κι άλλοι να τους ακολουθήσουν.

Η κυρία Παπανδρέου «τα μάζεψε» λέγοντας πως ούτως ή άλλως θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί των πολιτικών εξελίξεων. Κι ενώ εμφανίζονταν κι άλλοι που ήθελαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους, εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για να ανακοινώσει ότι ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχος, είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα.

Ετσι σταμάτησε και η συλλογή υπογραφών, ενώ αποσοβήθηκε προς στιγμήν, τουλάχιστον, η υποβολή και νέων παραιτήσεων.

Μέχρι εκείνη την ώρα το αίτημα είχαν υπογράψει περί τους 35 βουλευτές. Το χαρτί τελικώς σκίστηκε και το αίτημα ουδέποτε υποβλήθηκε γραπτώς.

Η αναταραχή πάντως ήταν εμφανής από νωρίς, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση κάποιων εκ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να παραιτηθούν από τις έδρες τους.

Η κίνηση Φλωρίδη, που επιβεβαίωσε τις προθέσεις, όπως και λίγο αργότερα η παραίτηση από καθέδρας του Ε. Νασιώκα, οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παλαιά στελέχη, τους Απ. Κακλαμάνη και Θ. Τσούρα, να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον πρωθυπουργό. Σκοπός τους να ζητήσουν από τον Γ. Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί το κύμα των παραιτήσεων.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν ανευρέθη ποτέ στο τηλέφωνο.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα