Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΟ «155» με την ψήφο της Έλσας

(Μπορούσαν και... μόνοι τους βρε κορίτσι μου) Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με «155» ναι, 138 όχι και 5 πάρων. Παρελθόν αποτελεί πλέον από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος ψήφισε «όχι» και διεγράφη αμέσως μετα τη λήξη της συνεδρίασης από την ΚΟ του κόμματος. Αντιθέτως ναι ψήφισε ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης όπως και η Έλσα Παπαδημητρίου η οποία επίσης διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ. Απών ήταν ο Γιώργος Λιάνης. Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη διαγραφή του ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε: «Πατριωτισμός κατά την αντίληψή μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στη συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Η Έλσα Παπαδημητρίου, που υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο και παράλληλα ανεξαρτητοποιήθηκε, επισήμανε ότι η 20χρονη πορεία της στη Βουλή της δίνει το δικαίωμα να μην εθελοτυφλεί.

«Η κ. Παπαδημητρίου αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία συγκαλεί εκτάκτως αύριο στις 12 το μεσημέρι πειθαρχικό.

Την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο μετέδωσαν ζωντανά τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, BBC και Al Jazeera.


Η ψηφοφορία λεπτό προς λεπτό

15:39 Καμία έκπληξη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας
15:40 Ναι από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας με επιστολή ψήφισε η Πέμυ Ζούνη
15:41 Παρούσα δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη
15:42 Όχι από το Γιάννη Δημαρά
Ναι από το Μίμη Ανδρουλάκη
15:43 Ναι η Βάσω Παπανδρέου
15:44 Όχι από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος προηγουμένως είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι «Δεν μπορεί να δεχθεί τον εκβιασμό που επιχειρείται»
15:45 Ναι ψήφισε και η Έλσα Παπαδημητρίου της ΝΔ που πρηγουμένως δήλωσε ότι ανεξαρτιτοποιείται
15:47 Καμία έκπληξη στο νομό Βοιωτίας
15:49 Παρών από το βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργο Κοντογιάννη
15:50 Παρών και από τον Ευγένιο Αυγενάκη
15:51 Ναι και από τη Χρύσα Αράπογλου και τον Θωμά Ρομπόπουλο
15:54 Παρών ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης
15:55 Ναι από τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη ο οποίος δήλωσε ότι «οι αντιρρήσεις του κάμφθηκαν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού»
16:02 Όχι από Βαγγέλη Παπαχρήστο
16:04 Απών ο Γιώργος Λιάνης Απών και ο Κώστας Καραγκούνης ο οποίος έστειλε επιστολή δηλώνοντας ότι θα ψήφισε όχι
16:04 Παρών ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης της ΔΗ.ΣΥ.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα