Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Ο κόσμος ΚΑΙΓΕΤΑΙ και η ΝΔ μαλώνει για την... ΑΠΟΓΡΑΦΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ! Ανεβάζει εκ νέου η ΝΔ τους τόνους, σχετικά με την απογραφή της οικονομίας από το Γιώργο Αλογοσκούφη. Εν προκειμένω -και ενώ το τοπίο της ελληνικής οικονομίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έχει κυριολεκτικά πάρει φωτιά-ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπερασπίζεται την απογραφή των δημοσίων οικονομικών από την κυβέρνηση Καραμανλή, μετά την αλλαγή πλεύσης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία -δια του περιβάλλοντος της- μιλά πλέον για εγκληματικό λάθος.
Με άρθρο του στην εφημερίδα "Ελεύθερος" ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η απογραφή του 2004 ήταν "πράξη εθνικής ευθύνης" και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, υπερασπίζεται το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της περιόδου 2004-2007, λέγοντας ότι "με την πολιτική αυτή βγήκαμε από την επιτήρηση και κερδίσαμε και τις εκλογές του 2007". Για την περίοδο μετά το 2008, αποδίδει την επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά  στην παγκόσμια κρίση.
Ο Γ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι η Ν.Δ. "αδικεί την ιστορία της" με τη στάση της. "Διευκολύνει να αμαυρωθεί ακόμη μία περίοδος διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον", αναφέρει. 

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η ΝΔ
Στο μεταξύ παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να μην υπάρχει ευθεία σύγκρουση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά συνεχίζουν να αποδοκιμάζουν την απογραφή που ειδικά την πρώτη διετία 2004 - 2006 υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της γαλάζιας διακυβέρνησης.

«Αποδείχθηκε ιστορικά ότι ήταν εγκληματικό λάθος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι αν θέλει να είναι έντιμος, δεν μπορεί να σιωπά.

Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη απόφαση σε ένα ποσοστό υπονόμευσε, όπως είπε, την αξιοπιστία της χώρας.

Στην ίδια γραμμή ο τομεάρχης δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 χαρακτήρισε την απογραφή ατυχή, καθώς όπως είπε, απέδειξε ότι δεν ωφέλησε την οικονομία.

Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα