Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ έκανε το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ. Στα... κόκκινα έχει σκαρφαλώσει η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την πυροδότηση της δημόσιας συζήτησης περί αναδιάρθρωσης του χρέους από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στη φωτογραφία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον πρώην πρωθυπουργό σε παλαιότερη εκδήλωση. Η διαφορά ύψους μεταξύ των δύο ανδρών προκύπτει από το γεγονός ότι ο κ. Σημίτης βρίσκεται ήδη στο βήμα...

«Η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό δεν βοηθά τη χώρα» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Σέβομαι τις απόψεις Σημίτη ως πρώην πρωθυπουργού και ιδιαίτερα έμπειρου περί τα οικονομικά, ωστόσο, για την αναδιάρθρωση χρειάζονται πολύ προσεκτικές διαπραγματεύσεις χωρίς διαρροές, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες.

Ο ίδιος εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας, για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει, «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου», που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει ζητήσει από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέγοντας ότι  δεν είναι έγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο υπουργός εξάντλησε το θέμα χθες», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να ονομαστεί, αναφερόμενος στις επανειλημμένες διαψεύσεις του κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Τη θέση του ΔΝΤ ότι αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει, διότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος, διαβίβασε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι αντίθετη σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής της προς το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «LCI», η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις, απάντησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα