Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ στη Die Welt: "Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση"

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! "Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου", δήλωσε Έλληνας υπουργός στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, παρά το μπαράζ επίσημων διαψεύσεων. Να σημειωθεί ότι η Ευρώπη είχε απορρίψει την ιδέα το 2010, όταν είχε ξεσπάσει η κρίση χρέους. Τι συμβαίνει εδώ; Θα μας πει κάποιοις επιτέλους;

"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, αλλά μόνο πότε", είπε ο υπουργός, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, σε συνέντευξη στην Die Welt που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Στις χρηματοοικονομικές αγορές ενισχύεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά να επαναδιαπραγματευθεί του όρους αποπληρωμής του χρέους που έχει εκδώσει, αναγνωρίζοντας πλέον ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς τέτοιους που να διασφαλίζουν ότι η χώρα είναι ικανή να εξυπηρετεί το χρέος, που αναμένεται να διογκωθεί στο 160% του ΑΕΠ.


"Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", δήλωσε ο υπουργός. "Έχουμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο η βοήθεια να συνδεθεί αμέσως με μια αναδιάρθρωση".

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε μια τέτοια αναδιάρθρωση όταν είχε ξεσπάσει η κρίση.

"Αλλά οι συνάδελφοι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει τότε: "Δεν είστε μόνο εσείς το θέμα. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί όλη η ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να σωθείτε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις πριν να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση".

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα