Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Άλλη ΕΥΘΥΝΗ έχει ο νταβατζής και άλλη ο πελάτης" (σοφία)

ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΗ ΣΕ... ΣΤΡΑΒΗ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Είναι να μην την κάνεις μια φορά τη στραβή: θα σε κυνηγάει και από στραβή σε... στραβή δεν θα σε αφήσει σε χλωρί κλαρί. Έτσι και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Μετά το περίφημο "μαζί τα φάγαμε", κάθε φορά που πάει να δώσει διευκρινίσεις τα κάνει ακόμη χειρότερα. μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και αναφερόμενος στο θέμα εκστόμισε κι άλλες σοφίες. Όπως για παράδειγμα διαπίστωσε ότι «άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου»...

Συγκεκριμένα αναφορικά με τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει τον διορισμό του παιδιού του. «Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου», παρατήρησε.

Ο κ. Πάγκαλος προανήγγειλε επίσης την κατάθεση στη Βουλή δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών. Όπως εξήγησε, ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων των οργανισμών και των φορέων αυτών, συνήθως προβλέπεται μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν δεν ανανεώνονται και προβλέπεται να λήξουν. 

«Δεν το θεωρώ εγώ απόλυση αυτό, διότι η χρησιμοποίηση του όρου απόλυση σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει πόσο έχει διαφθαρεί ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε και το πελατειακό σύστημα και ρουσφετολόι», πρόσθεσε.

Οσον αφορά το χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους ξεκαθάρισε ότι δεν υποστήριξε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», αλλά, όπως είπε, υπάρχει και αυτός ο τύπος υπαλλήλου, «του καταχρηστή εξουσίας που βασανίζει τον πολίτη, και είναι διορισμένος με κομματικό μέσο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε την υστέρηση στα έσοδα στη, γνωστή, όπως είπε, κακοδαιμονία της ελληνικής κρατικής μηχανής, «η οποία και διάθεση δεν έχει και καμιά φορά ούτε τα στελέχη που απαιτούνται ούτε τη βούληση σε επίπεδο ηγεσίας - δεν εννοώ τους υπουργούς,- να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα».

Το πρόβλημα όπως είπε, είναι ότι το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις, διαφεύγουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους, κάνοντας π.χ. υπερτιμολογήσεις ή υποτιμολογήσεις.
Κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές του κ. Πάγκαλου για τους μεγαλοεισοδηματίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει πολλές φορές για την ύπαρξη παθογενειών δεκαετιών και ενός στρεβλού συστήματος.

Σημείωσε πάντως ότι γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ενώ δημιουργούνται όπως είπε οι προϋποθέσεις ώστε και στη φορολόγηση να υπάρχει το κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα