Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ΤΙΝΑ "ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ" ΤΟΝ... ΤΣΑΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση της "τακτοποίησης" των αυθαιρέτων. Τον ανοιχτό πόλεμο κατά του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε κάθε μορφή νομιμοποίησης της αυθαίρετης δόμησης, τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών ανήγγειλε προ έξι ημερών την έναρξη της συζήτησης για την... τακτοποίηση των αυθαιρέτων αμέσως μετά το Πάσχα.

«Είναι αντισυνταγματική κάθε μορφή νομιμοποίησης της αυθαίρετης δόμησης στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM η Τίνα Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με την υπουργό, «δεν πρόκειται να υπάρξει πολεοδομικός και περιβαλλοντικός μανδύας σε μία ρύθμιση για τα αυθαίρετα που θα έχει μόνο εισπρακτική λογική».

«Εάν και όταν το ΥΠΟΙΚ ετοιμάσει μια ρύθμιση για να εισπράξει τα πρόστιμα, βεβαιωμένα ή μη, το ΥΠΕΚΑ θα τοποθετηθεί όπως όλοι οι υπουργοί στα θεσμικά όργανα», υπογράμμισε η κ. Μπιρμπίλη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα βούλησης κάποιου υπουργού, αλλά ζήτημα «συνταγματικότητας ή μη».

«Δεν μπορεί η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τελικά με τον ίδιο τρόπο έναν που είναι νόμιμος, έχει ένα νόμιμο σπίτι ή κτίριο, και έναν που έχει ένα παράνομο σπίτι» ανέφερε.

Συγκρίνοντας την υπόθεση των αυθαιρέτων με εκείνη της "τακτοποίησης" των ημιυπαίθριων χώρων, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εκλήθη να λύσει ένα "τετελεσμένο" πρόβλημα και χαρακτήρισε έξυπνη λύση την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου δηλαδή της αξιοποίησης των εσόδων από τους ημιυπαίθριους μέσω του "πράσινου" ταμείου. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κληθείσαν να σχολιάσει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για την επιχορήγηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την επιχείρηση, είπε πως "ο  συνδικαλισμός πρέπει να έχει μια αυτονομία, να είναι ανόθευτος και να μην μπαίνει σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την οποιαδήποτε εξουσία".
Για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, χαρακτηρισε σαφή τη θέση της κυβέρνησης για την πώληση μετοχών και διατήρηση του ελέγχου της επιχείρησης από το Δημόσιο. "Κατ’ αρχήν, μέτοχος του Δημοσίου στη ΔΕΗ είναι το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΕΚΑ έχει στην αρμοδιότητά του το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας", διευκρίνισε.

www.psema.gr - Πηγή: enet.gr

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα