Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

To EMAIL που έσπειρε τον ΠΑΝΙΚΟ στην κυβέρνηση

ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. Παρέμβαση κατά των κερδοσκόπων από τον υπουργό Οικονομικών που "είδε" ύποπτες κινήσεις -με "φόντο" τις φήμες για αναδιάρθρωση- πίσω από τις σημερινές διακυμάνσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων, για αυτό και ζήτησε εισαγγελική έρευνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:...

Το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες.

Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην βγει στις αγορές από το 2012 και όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο μπορεί και να σημαίνει ότι η χώρα θα αναγκαστεί να προσφύγει και σε νέο Μηχανισμό Στήριξης με νέες προϋποθέσεις και φυσικά νέα μέτρα.

Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα