Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ... ΚΟΡΥΦΗΣ-με Στρος Καν, Ολι Ρεν και Τρισέ- στην Αθήνα;

ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ συνάντηση κορυφής στην Αθήνα µε τη συµµετοχή του Δ.Σ. του ΔΝΤ, Ντοµινίκ Στρος-Καν, του διοικητή της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.  Το ενδεχόμενο µελετά η τρόικα, προκειµένου να επιτευχθεί νέα πολιτική συµφωνία για ένα πολύ αυστηρό οικονοµικό πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής και διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα «Νέα», η επίσκεψη των «τριών µεγάλων» της τρόικας θα προηγηθεί της τακτικής επίσκεψης για τον έλεγχο, που επίσης τοποθετείται τον Μάιο και έχει στόχο τη σύνταξη της έκθεσης για την εκταµίευση της δόσης του Ιουνίου.

Σύµφωνα µε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η συνάντηση κορυφής δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόµη και στο τραπέζι έχουν πέσει δύο ηµεροµηνίες: η 5η και η 9η Μαΐου.

Η διάρκειά της θα είναι 48 ώρες – έναντι των πέντε ηµερών που διαρκεί η τακτική επίσκεψη των τεχνοκρατών της τρόικας. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση θα επιδιωχθεί να υπάρξει πολιτική συναίνεση των δύο µεγάλων κοµµάτων για τις αναγκαίες αλλαγές, στο πρότυπο της Πορτογαλίας.

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα