Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟ GALOP: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Μειώνεται αισθητά η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα ποσοστά όμως εξακολουθούν να είναι κατά θλιβερό τρόπο χαμηλά, αντικατοπτρίζοντας τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα στις 3,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύονται στον Τύπο της Κυριακής, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει ποσοστό 23,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 20%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (9%), ο ΛΑΟΣ (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3%), ενώ ποσοστό 2% λαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία. Ποσοστό ρεκόρ που φτάνει στο 22% καταλαμβάνει το λευκό/αποχή.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι έξι στους δέκα πολίτες λένε «όχι« σε πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, το 60% των ερωτηθέντων λέει «μάλλον όχι, σίγουρα όχι», ενώ «σίγουρα ναι ή μάλλον ναι» λέει το 27%.

Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει «μάλλον ή σίγουρα όχι» δεν είναι ειλικρινής, ενώ «μάλλον ή σίγουρα ναι» απαντά το 33%.

Τέλος, στο 3,4% διαμορφώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για το Παρόν της Κυριακής.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 26,1% έναντι 22,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (8%), ο ΛΑΟΣ (5,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3,2%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (3%), η Δημοκρατική Συμμαχία (1,8%) και η Δημοκρατική Αριστερά (1,7%).

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης ανέφερε: «Ο ΛΑΟΣ σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει τη μεγαλύτερη άνοδο, αυτό μας δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες για την επόμενη μέρα».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα