Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το ρόλο του... κυματοθραύστη, υποδύθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιώγος Παπακωνσταντίνου, καθώς δέχθηκε αντιπολιτευτικά πυρά από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Τοποθετώντας «τελεία» στη φράση του «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχείρησε χθες στη Βουλή να αποκλιμακώσει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εγκαλούμενος από ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική σκοπιμότητα πίσω από την «αντίσταση της πιτζάμας» στην τρόικα. 

«Ξεχάστε τις εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τελεία. Το έχει πει και ο πρωθυπουργός» δήλωσε, όταν ο Αστ. Ροντούλης καταλόγισε στην κυβέρνηση πως έκαψε το διαπραγματευτικό χαρτί της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την «αντίσταση της πιτζάμας», είτε για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες είτε για να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. «Η κυβέρνηση δεν καίει χαρτιά, διαπραγματεύεται με τον καλύτερο τρόπο» απάντησε ο υπουργός.

«Η χώρα πρέπει με κάθε τρόπο να ανοίξει τις αγορές από τα μέσα του 2012. Πρέπει να πείσουμε, μειώνοντας τα ελλείμματα» σημείωσε, αισιοδοξώντας: «Ρηχαίνει η ύφεση, αρχίζουμε και βγαίνουμε από το τούνελ».

Σε αιχμηρή κλίμακα εξέφρασε την κριτική του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «γελοιοποίηση».
«Χειρότερο από το να σε μισήσει ο λαός είναι να σε απαξιώσει. Είσαστε καταγέλαστοι. Συνυπογράψατε κάτω από το τραπέζι swap χρέους με δημόσια περιουσία. Γελοιοποιείστε με τις εξεγέρσεις της πιτζάμας που κρατάνε 24 ώρες και μετά συμφωνείτε σε όλα» είπε ο Αλ. Τσίπρας, ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους έναντι του υπουργού: «Είσαστε ικανός για επικεφαλής ομάδας τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός για διαμεσολαβητής, ακόμη και για γ.γ. του ΟΗΕ, αλλά όχι για να εκπροσωπείτε έναν κυρίαρχο λαό» είπε. «Είστε λαγοί στην κούρσα διάλυσης της Ευρώπης».

«Καταφεύγετε μονίμως σε κλισέ και κορόνες» αντεπιτέθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «φτηνό λαϊκισμό». Τον κατηγόρησε πως μετατρέπει σε «καρικατούρα» τη σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να συνταχθεί με τις προτάσεις Μέρκελ - Σαρκοζί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να υπογράψει αποφάσεις που αφορούν τις δύο επόμενες γενιές» ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε εάν σκοπεύει να κυρώσει τις όποιες αλλαγές διά της υπογραφής του και μόνον «μέσα από τρίωρη συζήτηση στη Βουλή, όπως έγινε και στις δανειακές συμβάσεις».

Απαντώντας ταυτόχρονα και στον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ που μίλησε για «αυτοκρατορικό τρόπο διαχείρισης», ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «οι νόμοι ψηφίζονται από τη Βουλή».

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα