Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, στο οποίο θα παρευρισκόταν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με κλιμάκιο υπουργών.  Στην κυριολεξία έγινε ο... χαμός. (Διαβάστε και δείτε τα τρία σχετικά βίντεο)


Αντιπροσωπείες εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ (Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας) από εργοστάσια όλης της χώρας, που είχαν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν μαζί του για το πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και τόσο καιρό, συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος της εισόδου του ξενοδοχείου...»
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν πετώντας αυγά, μπουκάλια και πέτρες σπάζοντας ακόμη και τα οχήματα των ΜΑΤ. Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η εκ νέου ρίψη δακρυγόνων.
Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης βγήκε έξω από το ξενοδοχείο ζητώντας να μην γίνεται χρήση χημικών.

Τελικά, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης και για λόγους ασφαλείας, ο πρωθυπουργός εισήλθε στην αίθουσα συνεδρίασης από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου!

Νωρίτερα έξω στο δρόμο για το ξενοδοχείο που κατέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να προσεγγίσουν και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν συμπλοκές και έγινε χρήση χημικών.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών, αγροτών, φοιτητών και γυναικών που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης
του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή».




Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα