Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες αργά το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος. Θλίψη στην τοπική κοινωνία για την απώλεια του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του από πολιτικούς του φίλους, αλλά και αντιπάλους. Τι δήλωσαν οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Χρήστος Μάτης.

Τραγική ειρωνεία ότι ο πρώην δήμαρχος έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Καυτανζόγλειο στάδιο, για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης». Αν και στο σημείο με αφορμή την εκδήλωση  ήταν παρόντες τρεις γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έφυγε ένας μεγάλος Θεσσαλονικιός, ένας μεγάλος άνθρωπος, ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας μεγάλος πατριώτης. Επιτυχημένος Δήμαρχος, έδωσε τον αγώνα του επί μία δεκαετία για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη και το πέτυχε.
Αγωνίστηκε για την διαφύλαξη του ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας όσο ελάχιστοι. Υπηρέτησε την αθλητική Ιδέα όσο λίγοι. Ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης. Θα τον θυμόμαστε πάντα.»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Σχετικά με το θάνατο του Ντίνου Κοσμόπουλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετούμε το φίλο, το δάσκαλο, τον αθλητή, τον παράγοντα, τον πρόεδρο, το δήμαρχο, μα πάνω από όλα τον άνθρωπο. Ο Ντίνος Κοσμόπουλος μένει στη μνήμη μας για το ήθος του, για την ακεραιότητά του, για τη φιλοπατρία του. Εμείς οι Μακεδόνες δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την εικόνα του και τον πύρινο λόγο του πάνω στην εξέδρα του ιστορικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, στις 14 Φεβρουαρίου 1992».  
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
Όπως ανακοινώθηκε, σύσσωμη η Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα παραστεί στην κηδεία του πρώην Δημάρχου. Επίσης, θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 14 Φεβρουαρίου 2011, να δοθεί το όνομα του Ντίνου Κοσμόπουλου σε μία κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στο θάνατο του Ντίνου Κοσμόπουλου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστας Γκιουλέκας, τόνισε  “Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Θεσσαλονικιός που υπηρέτησε αυτή την πόλη με αφοσίωση, αγάπη και αυταπάρνηση, ο Ντίνος Κοσμόπουλος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται φτωχότερη αποχαιρετώντας τον πρώην Δήμαρχό της... ο οποίος, πέραν των άλλων, ξεχώρισε για το σπάνιο ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ανθρωπιά που εξέπεμπε. Αφήνει πίσω του, στις καρδιές των Θεσσαλονικέων και στη συλλογική μνήμη αυτής της πόλης, ένα μεγάλο κενό. Το κενό ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την εντιμότητά του, κάτι που αναγνωρίστηκε από φίλους αλλά και από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί στα σπλάχνα της ένα πραγματικά άξιο τέκνο της. Η Μακεδονία θα θυμάται πάντα εκείνον που ξεχώρισε πρωτοστατώντας στους αγώνες εναντίον της παραχάραξης της ιστορίας της, με τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν, πριν από δύο περίπου δεκαετίες στην πρωτεύουσά της, τη Θεσσαλονίκη. Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Θεσσαλονικιό, έναν άξιο Δήμαρχο, έναν καλό φίλο. Εκφράζουμε, μαζί με την οδύνη μας, τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΗΣ
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο ρεπορτάζ-αφιερώματος της δημοτικής τηλεόρασης για τον Ντίνο Κοσμόπουλο, ο Χρήστος Μάτης δήλωσε :
Ο Ντίνος Κοσμόπουλος ανήκε στην κατηγορία των ανθρώπων, η συμμετοχή των οποίων στα κοινά προέκυψε φυσικά, ως αποτέλεσμα της διάθεσης τους για προσφορά στους συνανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι εξελέγη δύο φορές δήμαρχος της πόλης, δεν ανήκε στην κατηγορία των επαγγελματιών της πολιτικής. Διαχειρίστηκε τις τύχες της πόλης σε μία κρίσιμη περίοδο, που τα συλλαλητήρια την έφεραν στο προσκήνιο και στην απομόνωση συγχρόνως και η πολιτιστική πρωτεύουσα προκάλεσε μεγαλύτερα τραύματα από αυτά που προσπάθησε να θεραπεύσει. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την απόφαση του κόμματος του να μην τον στηρίξει στις εκλογές του 1998 και η οριστική στη συνέχεια απόσυρση του από τα κοινά έδειξαν ότι και στην πολιτική υπάρχει ο δρόμος της αξιοπρέπειας όταν σου τον υπαγορεύει η συνείδηση σου.
Στην οικογένεια του, θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα