Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"ΣΠΙΘΑ": KINHΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΥΚΟ

Απογοήτευσε και μάλλον... μπέρδεψε όσους περίμεναν ότι η "Σπίθα" μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα ο εμπνευστής της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη. Δήλωσε "Έλληνας πατριώτης", κατέθεσε την αντιμνημονιακή πρόταση του για μια Ελλάδα με οικονομική αυτοτέλεια, ζήτησε μια εξωτερική πολιτική με πυξίδα "μια Ελλάδα που να ανήκει στην Ελλάδα", αλλά ξεκαθάρισε ότι όταν και όποτε γίνουν εκλογές, θα προτείνει... λευκό.
Ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι το φθινόπωρο θα υπάρχουν παραρτήματα της κίνησης σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Αναφερόμενος στην ταυτότητα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών είπε ότι "είμαστε Έλληνες πατριώτες". 

Για την οικονομία είπε ότι οι θέσεις της κίνησης είναι να αξιοποιηθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας που παραμένει ανεκμετάλλευτος, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια και να μην χρειάζεται να δανείζεται από τους ξένους: "Να παράγουμε, ότι καταναλωνουμε" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. 

Τάχθηκε υπέρ μιας Παιδείας, όπως είπε "ελληνοκεντρικής" και υπέρ μιας εξωτερικής Πολιτικής που δεν θα υπαγορεύει ότι "ανήκουμε στη Δύση": "H Ελλάδα πρέπει να ανήκει στην Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά.

Μάλλον απογοήτευσε αρκετούς από τους εκατοντάδες ακροατές του που συγκεντρώθηκαν στο "Ιωάννης Βελλίδης" όταν διευκρίνισε ότι η "Σπίθα" δεν πρόκειται να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα και ότι "αν γίνουν σύντομα εκλογές εμείς θα ρίξουμε λευκό".

«Οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η τρόϊκα, θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά παλαϊκού - απελευθερωτικού αγώνα», είπε ο μουσικοσυνθέτης και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι ευθύνονται για τη δεινή, όπως είπε, κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και κάλεσε τους πολίτες να «αντισταθούν» και να επιδείξουν «ανυπακοή».
Όπως είπε οι πολίτες πρέπει να δώσουν στις αντιδράσεις τους απέναντι στην τρόικα χαρακτηριστικά "παλαϊκού - απελευθερωτικού αγώνα".

Ο Μ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για την παγκόσμια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση είναι «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι παράγοντες του αμερικανοεβραϊκού λόμπι».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης τα τα μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής, Κώστας Ζουράρις, καθηγητής πανεπιστημίου - πολιτειολόγος, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα