Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΕΟΣ!!! ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

Είπανε ότι πρέπει να περιορίσουμε τα έξοδα. Όχι φυσικά τα έξοδα για να περνάνε κάποιοι καλά, αλλά αυτά που θα επέτρεπαν στο λαό μας να αισθάνεται αξιοπρεπής και περήφανος, έστω και κάτω από τις συνθήκες που του επέβαλαν. Απ' ότι φαίνεται, το σκεπτικό είναι να φτάσουν η αυτοεκτίμηση και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων στο έσχατο όριο, ώστε απαθώς πλέον να δεχθούν να "συνθηκολογήσουν". Κι ας πέθαναν ηρωικά οι αγωνιστές του 21 για να πάψει ο ραγιαδισμός. Κάποιοι σήμερα είναι περισσότερο ραγιάδες από τότε. Και μάλιστα από επιλογή τους. Και προσπαθούν μάλιστα να παρασύρουν και τους υπόλοιπους!(ΑΝΤΙ)ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΗΛΕΣΚΟΠΟΣ

Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος όταν η πολιτική ηγεσία του αποφασίζει να περικόψει δαπάνες, ακυρώνοντας εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, σε πρεσβείες και προξενεία, εκεί όπου οι ελάχιστοι Έλληνες της διασποράς περιμένουν πώς και πώς μια ευκαιρία για να νιώσουν εθνική υπερηφάνεια; Έστω ένα μνημόσυνο για τους νεκρούς προγόνους μας βρε αδελφέ!
Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”. Η εγκύκλιος (αριστερά) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!
Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:
“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.
Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραϊκό ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα