Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΑ ΘΕΜΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

-Αναστασιάδη-Ντόρα-Μπακογιάννη-e1293224506190Αυστηρό μήνυμα προς τους φοροφυγάδες, με παράλληλη προσπάθεια ενίσχυσης του κοινού περί δικαίου αισθήματος, περιελάμβανε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών χθες στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής του εκδότη Θ. Αναστασιάδη.

«Η αίσθηση του κόσμου ότι οι μεγάλοι και οι επώνυμοι δεν τιμωρούνται θα τελειώσει» διαβεβαίωσε ο Γ. Παπακωσταντίνου και, προς επίρρωσιν των λεγομένων του, υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα και αυστηροποιεί τις διατάξεις της αυτόφωρης διαδικασίας για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, που κατέθεσε ο γνωστός εκδότης σε τράπεζα τον Ιούλιο του 2007, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η έρευνα που διεξάγει το ΣΔΟΕ ολοκληρώνεται και από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί εάν θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα. Γνωστοποίησε επίσης ότι το πόρισμα θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του κ. Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπακωσταντίνου άφησε εξάλλου αιχμές για την καθυστέρηση που υπήρξε ως προς τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση, αλλά στράφηκε και κατά της Ν.Δ., αναφέροντας ότι επί των ημερών της διακυβέρνησής της υφυπουργός με εγκύκλιό του απαγόρευσε στο ΣΔΟΕ να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα.

Στις καθυστερήσεις που υπήρξαν για τη διαλεύκανση του ζητήματος αναφέρθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας μάλιστα τον υπουργό να αποσαφηνίσει αν οι φορολογούμενοι που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ έχουν την ίδια μεταχείριση και καθυστέρηση με τον εκδότη ή «υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

www.psema.gr – Πηγή: enet.gr (ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα