Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: "ΜΕ ΤΟ ΡΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΟΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΣΥΛΟ"

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο ζήτημα της μονιμοποίησης των μεταναστών. Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν, ενώ σχετικά με τη διαμαρτυρία των Ιρανών που ζητούν πολιτικό άσυλο ανέφερε ότι «με το ράψιμο των στομάτων δεν παίρνεις άσυλο». 


Κληθείς να σχολιάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των συγκοινωνιών και την υγεία και για το ενδεχόμενο της επίταξης επανελαβε ότι η επίταξη είναι το "έσχατο μέτρο" της κυβέρνησης.
Όσον αφορά στις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στις αστικές συγκοινωνίες υποστήριξε ότι αντιδρά μόνο μια μερίδα συνδικαλιστών. Μάλιστα, επιχείρησε για ακόμη μία φορά να φέρει τους πολίτες απέναντι στους απεργούς, τονίζοντας ότι αυτές οι ομάδες παρεμποδίζουν μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που δεν θέλει να απεργήσει και θέλει να εργασθεί.
Ακόμη έκανε λόγο για χάος στις αστικές συγκοινωνίες, στις οποίες -όπως είπε- ο νέος μητροπολιτικός φορέας θα βάλει τάξη, υπερασπίζοντας παράλληλα την απόφαση της μετάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού.
Σχετικά με τις αυξήσεις των εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε αναγκαίες, ενώ τις δικαιολόγησε αναφέροντας ότι δεν μπορεί ο κάτοικος της επαρχίας να χρηματοδοτεί το εισιτήριο των Αθηναίων.
Καταφέρθηκε εναντίον του κινήματος "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" σχολιάζοντας πως αν κάποιοι αρνούνται να πληρώσουν τότε κάποιοι άλλοι θα επιβαρυνθούν, ενώ διαβεβαίωσε πως με τις νέες συνθήκες και μέτρα θα εξαλειφθεί το φαινόμενο των λαθρεπιβατών.
Για την υγεία και την κατάληψη του υπουργείου Υγείας από μερίδα γιατρών, τόνισε ότι οι γιατροί περιφρόνησαν τους θεσμούς και απαιτούσαν από τον υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο να εγκαταλείψει τη Βουλή προκειμένου να τους συναντήσει θέτοντας παράλληλα ως προϋπόθεση να αποσυρθεί ο επίμαχος νόμος. "Ζητούμε συναίνεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω για να αντιστρέψουμε προβλήματα δεκαετιών" πρόσθεσε.
Τέλος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ανέφερε ότι δεν καταργούνται ούτε η συλλογική αλλά ούτε και οι κλαδικές και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έβαλε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούσε σε βαθμό να "κατηγορηθεί ότι είναι εκτός γραμμής τρόικας". 

www.psema.gr - Πηγή: "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα