Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΟ... ΙΣΡΑΗΛ!

Από εκεί που δεν "μιλιόμασταν" γίναμε... κολλητοί! Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, η κυβέρνηση δρομολογεί σημαντικές αποφάσεις που ουσιαστικά ανατρέπουν το κατεστημένο στρατηγικό δόγμα. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Γιώργου Α. Παπανδρέου και Μπένιαμιν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου. Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, που είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι.


Στο υπουργικό αυτό συμβούλιο που θα βρίσκεται υπό την ηγεσία των δύο πρωθυπουργών θα συμμετέχουν υπουργοί και από τις δύο πλευρές και σκοπός θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ σε συγκεκριμένους τομείς.

Η πρώτη σύνοδος αυτού του νέου διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του επομένου διμήνου και η προετοιμασία του ανατέθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρη Δρούτσα και Αβιγκτντορ Λίμπερμαν.

Στο μεταξύ, διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών, με την πολιτική ηγεσία.

Το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα, όπου οι δύο άνδρες, αναμένεται να επαναξιολογήσουν τη διμερή συνεργασία, στη συνέχεια της συμφωνίας που είχαν υπογράψει για την απελευθέρωση των πτήσεων τσάρτερς και της συμφωνίας για συνεργασία και ανταλλαγές ανάμεσα στις διπλωματικές ακαδημίες των δύο χωρών.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος αναμένεται επίσης στις επαφές του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, να συζητήσει θέματα ενεργειακής συνεργασίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο το Ιράν και το Μεσανατολικό.


www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα