Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Παπανδρέου με Κ. Παπούλια

Πρωθυπουργικές... κεφαλαλγίες. Για "εγκληματική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας για το ευρώ" έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel περί σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο κ. Παπανδρέου συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 13.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στις 16:00 θα ακολουθήσει άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του.


Μιλώντας σε συνέδριο της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», ο κ. Παπανδρέου απέδωσε σε πρακτικές αδιαφάνειας όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα τονίζοντας ότι «το χρηματοπιστωτικό σύστημα δίδαξε την απάτη δημιουργώντας τα λεγόμενα SPV΄s σύνθετα ομόλογα, τα οποία πουλούσε με τις ευλογίες των οίκων αξιολόγησης ως πρώτης τάξεως προϊόντα».

Αδιαφάνεια, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «υπάρχει με τις offshore, εξωχώριες επιχειρήσεις», αλλά και «τους φορολογικούς παράδεισους, τους οποίους ανέχεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «πολλές χώρες βρίσκονται με τη πλάτη στον τοίχο από αδιαφανείς συναλλαγές. Το πρόβλημα της κερδοσκοπίας, των CDS, των παραγώγων που ανταλλάσσονται χωρίς καμία διαφάνεια απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρες χώρες, ολόκληρες κοινωνίες».

Γι' αυτό, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «και ο αγώνας μας είναι παράλληλα αγώνας απέναντι σε κάθε μορφής υπηρέτες κερδοσκοπικών και διεφθαρμένων συμφερόντων που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας μας αποσκοπώντας σε κέρδη και ποντάροντας στη χρεωκοπία μας και τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ».

«Μάταιος ο κόπος τους. Όσο αυξάνεται η απληστία τους τόσο ενδυναμώνεται η δική μας πίστη και βούληση για να αλλάξουμε τη χώρα. Για εμάς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Και αυτό το ξέρει και ο τελευταίος απλός πολίτης της χώρας. Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός. Καμία αναστολή. Και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εμπέδωση της διαφάνειας, σημειώνοντας πως σε λίγους μήνες έγιναν πάρα πολλά, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. 

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα