Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ" απαντά ο Γ. Πεταλωτής

"ΚΡΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ..." Ως "συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας χαρακτήρισε  "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό , σχετικά  με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. "Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε...

ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους".

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως και επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ», καθώς και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. 

Ο κ. Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική "υποκρισίας" της ΝΔ για "υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης", λέγοντας ότι "σε λίγο θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό".

Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα