Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ο ΓΙΩΡΓΟΣ κάνει αντιπολίτευση στον... ΕΑΥΤΟ του

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ...". (Ρητορικό το ερώτημα: Ποιός κυβερνάει αυτό τον τόπο;) Την πρότασή του περί επιβολής φόρου στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο πολωνικό περιοδικό Πολίτικα, εκτιμώντας παράλληλα πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει για τη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως «πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν μπορεί όλο το βάρος να μεταφέρεται στους πιο αδύναμους».

«Εάν θέλουμε να λειτουργήσει η χώρα, θα πρέπει να είναι δίκαιη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι, η κρίση αποκάλυψε εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας, όπως διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κατάσταση, είπε, πως η τεράστια συγκέντρωση κεφαλαίου σε μια ολιγομελή τάξη, δημιουργεί δυσκολία σε μια μεμονωμένη χώρα να φορολογήσει αποτελεσματικά μια μεγάλη επιχείρηση, καθώς τα χρήματα μπορούν να διαφύγουν γρήγορα στο εξωτερικό.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα