Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΡΙΠΕΣ Γκιουλέκα ΚΑΤΑ της Μπιρμπίλη

"ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ - ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ!" Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή την παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου της Θεσσαλονίκης από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι θλιβερό το ότι η κυβέρνηση εμπαίζει για άλλη μία φορά τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους των γύρω περιοχών μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις χωρίς καμία δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, και ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη, για άλλη μία φορά, το … «νέο ρυθμιστικό σχέδιο», το οποίο είχαν…ξαναπαρουσιάσει τον περασμένο Ιούλιο. Μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση εξαντλείται σε εκθέσεις ιδεών και περιγράφει στους Θεσσαλονικείς μία οραματική Θεσσαλονίκη χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα και χωρίς να αναφέρεται πουθενά στους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του «περίφημου» σχεδίου της. Είναι δε απαράδεκτο και το γεγονός ότι στη σημερινή παρουσίαση δεν επετράπη καν ο διάλογος, αφού, όπως ανακοίνωσαν από την αρχή οι διοργανωτές, η εκδήλωση είχε ως αποκλειστικό σκοπό την παρουσίαση αυτού του ρυθμιστικού σχεδίου – το οποίο είναι αντιγραφή του παλαιότερου ρυθμιστικού σχεδίου των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας – από τους εμπνευστές του.
Η Θεσσαλονίκη δε χρειάζεται λόγια αλλά έργα. Θα προτιμούσαμε αντί για τις πομπώδεις εξαγγελίες σχεδίων επί χάρτου να μας παρουσίαζαν ένα εφικτό πρόγραμμα που να απαντά και να δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η γύρω περιοχή. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στη σημερινή τραγική οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χώρα».

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα