Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ "δίνει" τον ΑΚΗ στην ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. H κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα προτείνει τις αμέσως επόμενες ημέρες τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και τον ρόλο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη και έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα για μίζες και προμήθειες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εξάλλου συνοδευόμενος από το δικηγόρο του επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την απόκτηση της κατοικίας του επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου. 

Ύστερα από τη μελέτη των δικογραφιών που διαβίβασε στη Βουλή η εισαγγελία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στη σχετική απόφαση για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και γρήγορη έρευνα σχετικά με τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την περίοδο της θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία αυτή εξασφαλίζεται, με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο "ενεργές ποινικές ευθύνες για το πιο κρίσιμο, τόσο από νομικής, όσο και από ηθικής πλευράς ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις, που επιβάλλουν την σε βάθος διερεύνηση από τη Βουλή και τελικά από τη Δικαιοσύνη, χωρίς να τίθεται φραγμός, λόγω της τυχόν παραγραφής ή λήξης της αρμοδιότητας της Βουλής".

Η λήψη της απόφασης και η συγκρότηση της προκαταρκτικής μετατίθεται για μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων Ευτύχη Δαμιανάκη και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας, σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και μάλιστα έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά του περιοδικού Spiegel και έχει προειδοποιήσει με αγωγές την εφημερίδα Real News, που μετά από δημοσιεύματα σχετικά με τις διαδρομές της μίζας, που ενέπλεκαν στενό του συνεργάτη.

Από το γραφείο τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διευκρινίστηκε ότι η πρόταση για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για την ροή "μαύρου" χρήματος στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων αφορά μόνον στον πρώην υπουργό Αμύνης του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο.

Οι τυχόν ευθύνες των υπουργών που διαδέχθηκαν τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλαδή, των κ.κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη  θα διερευνηθούν από την ειδική διαρκή επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων.
Για τους προαναφερθέντες η εισαγγελική παραγγελία ζητεί έρευνα, επειδή συνέχισαν την αρχική σύμβαση χωρίς τροποποιήσεις.

Στον εισαγγελέα ο Άκης 
Επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την απόκτηση της κατοικίας του επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Εξέφρασε την παράκληση να εκκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν η έρευνα που διεξάγεται από το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του επί της οδού Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Αθηνών.

Ετικέτες , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα