Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: "ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ..."

"ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ..." Μείωση στις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό, αλλά και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στον Γιώργο Κατσιάνη και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης (TV100). Αποκαλυπτικός ήταν όμως μιλώντας και για το θέμα του Μετρό, αλλά και -με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία- για το πρόγραμμα της αντισεισμικής προστασίας.


«Έχουμε βάλει προθεσμία να γίνει μείωση στις τιμές των διοδίων μέχρι το τέλος Μαρτίου» είπε ο Γιάννης Μαγκριώτης, τονίζοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τους εθνικούς δρόμους. Παραδέχθηκε, μάλιστα ότι «έχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται για το αλμυρό αντίτιμο …»

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Μαγκριώτης μιλώντας στην ΤV100 και για την εξέλιξη στο θέμα του Μετρό, για το οποίο έδωσε διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι θα γίνει αλλαγή χάραξης και αντί για δύο θα δημιουργηθεί ένα μηχανοστάσιο. «Η κύρια γραμμή του μετρό θα καταλήξει στην Καλαμαριά και όχι στην Νέα Ελβετία» είπε ο κ. Μαγκριώτης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ (!) και παράλληλα θα εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός επιβατών της Θεσσαλονίκης. «Τα χρήματα είναι πλήρως εξασφαλισμένα» επανέλαβε ο κ. Μαγκριώτης μιλώντας για την χρηματοδότηση, της κύριας γραμμής και για τα κονδύλια που απαιτούνται για τις επεκτάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τέλος, ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων ανακοίνωσε από το κεντρικό δελτίο της TV100 πως το πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας τίθεται και πάλι σε εφαρμογή. «Θα γίνει επανεκκίνηση του προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα σχολεία και ότι ο έλεγχος θα αφορά και σε ιδιωτικά κτίρια.




Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα