Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΑΓΚΑΛΟΣ... ΤΕΛΟΣ!

Την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση σκιαγραφεί με ρεπορτάζ σχόλια και άρθρα της, η εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ". Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της, οι εξελίξεις στην οικονομία, μετά και τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου πριν, αλλά και μετά τη σύνοδο κορυφής προβλέπονται ραγδαίες και δραματικές... Σύμφωνα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, "τα ψίχουλα και τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, φέρνουν ανασχηματισμό ή εκλογές. Σε κάθε περίπτωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θεωρείται τελειωμένος και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εάν προκύψει ανασχηματισμός δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ότι θα... συνταξιοδοτηθεί. 
Την ίδια μοίρα επιφυλλάσσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα -καρατομείται οριστικά και αμετάκλειτα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την... γλώσσα του κ. Πάγκαλου η οποία τρέχει ασταμάτητα και με... σπασμένα φρένα.
Ο αντιπρόεδρος, μίλησε για τα πάντα, πυροβολώντας και ανοίγοντας μέτωπα, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να τα... κλείσει. Συγκεκριμένα έστρεψε τα πυρά του μεταξύ άλλων: 
-προς την αριστερά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αναζητούσε συναίνεση για τα νέα μέτρα.  
-προς τους μετανάστες την ώρα που η κυβέρνηση υιοθετούσε "χαμηλούς τόνους" για να λήξει αισίως η περιπέτεια των απεργων πείνας. 
-προς όλους τους πολίτες της χώρας, διότι υποτίθεται ότι... λεφτά υπήρχαν, αλλά τελικώς μαζί τα... φάγαμε, ενόσω "ψηνόταν" τα νέα μέτρα του μνημονίου.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με την εφημερίδα η καρατόμηση του κ. Παπακωνσταντίνου που ούτε λίγο, ούτε πολύ φεύγει με το στίγμα ότι δεν κατάφερε να δαμάσει το χρέος και ότι παρά τους σχεδιασμούς δεν πέτυχε ο σχειασμός και οι προτάσεις του ώστε να έχει το κράτος τα απαιτούμενα έσοδα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία... 
Από την άλλη μεριά τα εύσημα κερδίζει ο Γιάννης Ραγκούσης, καθώς το έργο του ιδιαίτερα στα κρίσιμα θέματα, όπως ο "Καλλικράτης" κρίνεται θετικό. Σε περίπτωση ανασχηματισμού ο κ. Ραγκούσης θα αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο και θα πάρει τη θέση του κ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα -επιβεβαιώνεται και από το καθημερινό ρεπορτάζ- ανάστατο και εξαγριωμένο είναι μεγάλο μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ και πιέζει για αλλαγή πολιτικής, στροφή όμως που αδυνατεί να κάνει η κυβέρνηση. Απότέλεσμα είναι, επισημαίνει η εφημερίδα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να έχουν βγει στο... αντάρτικο. Όπως αποκαλύπτει 45 εξ αυτών ήταν έτοιμοι να... καταψηφίσουν την τροπολογία Σηφουνάκη, αλλά τελικά την τελευταία στιγμή επετεύχθη συμβιβασμός...

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα