Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σκληρή απάντηση Παπαγεωργόπουλου προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά, απευθύνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με αφορμή τα όσα αναγράφονται σε δημοσίευμα  στο φύλλο της 4ης.3.2011 της εφημερίδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο κάτω από τον τίτλο «χρέη και μαύρες τρύπες» αναγράφονται για άλλη μία φορά ανακρίβειες όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης...
1.«Εκτός από την τρύπα των 52 εκ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου…» όταν δεν υπάρχει καμία τέτοια απαίτηση προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης!
Η αλήθεια είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2008 η Διοίκηση του Δ.Θ. συνέλαβε έναν επίορκο υπάλληλο που υπεξαιρούσε χρήματα της Εφορίας από το έτος 1993 και η υπόθεση των απαιτήσεων αυτών ύψους 7 εκ. ευρώ και προστίμων ύψους 15 εκ.ευρώ που επέβαλε η Εφορία στον Δ.Θ. – αντί να του δώσει συγχαρητήρια – βρίσκεται στα Δικαστήρια και θα ρυθμισθεί από το Φορολογικό Νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη προς συζήτηση στη Βουλή. Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Δ.Θ. ήταν κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκάλεσε την πλήρη κινητοποίηση του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Διοίκησης του Δ.Θ. και σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων.
2.«Υπάρχουν χρέη 35 εκ.ευρώ σε πιστωτές», όταν την 31η.12.2010 τα ενταλματοποιημένα χρέη του Δ.Θ. ήταν μόλις 12,5 εκ.ευρώ σύμφωνα και με επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών του Δ.Θ.
Περιττό να τονίσω ότι η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. αφενός μεν τεχνητά διογκώνει τα χρέη και ομιλεί για 35 εκ.ευρώ αφετέρου δε  αγνοεί τα εκατομμύρια ευρώ που έχει λαμβάνειν ο Δ.Θ. από θεσμοθετημένους από την Πολιτεία πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ανείσπρακτες υποχρεώσεις των Θεσσαλονικέων που συνολικά ξεπερνούν τα 100 εκ.ευρώ!
3. «40 εκ.ευρώ προς Τράπεζες, Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία», όταν ο Δ.Θ. δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε Ασφαλιστικά Ταμεία, για την Εφορία αναφέρθηκα προηγουμένως, τα δε δάνεια του Δ.Θ. προς τις Τράπεζες είναι μόνο 40 εκ.ευρώ όταν έχει ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 300 εκ.ευρώ, τα δε ετήσια τοκοχρεολύσια είναι μόλις 7 εκ.ευρώ!
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλαδή έχει ελάχιστο δανεισμό όπως είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα οικονομικά της Τ.Α.!
4. Για την TV 100 και FM 100 στο σχετικό δημοσίευμα αναγράφεται ότι δήθεν «το 2010 είχαν διατεθεί 8 εκ.ευρώ για μισθοδοσία» όταν ο Δ.Θ. για την όλη λειτουργία της TV 100 και του FM 100 – μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία – και για όλο το 2010 διέθεσε μόνο 6,24 εκ.ευρώ!
Κατόπιν όλων των παραπάνω ελπίζω να μη συνεχισθεί και εις το μέλλον η τακτική αυτή της κατασυκοφάντησης της Διοίκησης του Δ.Θ. που με την ψήφο του Λαού της Θεσσαλονίκης κράτησε γερά το τιμόνι της πόλης μας επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες και άφησε πίσω της ένα τεράστιο έργο που το βλέπουν καθημερινά και οι δημότες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.
Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την επιστολή μου μέσα στις επόμενες ημέρες.
www.psema.gr

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα