Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Σ. ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΙΛΚΕΡΑΜ"


ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 245 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Επίκαιρη ερώτηση , σχετικά με τα προβλήματα των 245 εργαζομένων στο εργοστάσιο ΄΄ΦΙΛΚΕΡΑΜ΄΄ στη Θεσσαλονίκη, που όπως τονίζεται βρίσκονται σε απόγνωση, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου προς τους αρμόδιους υπουργούς. Όπως έγινε γνωστό η ερώτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 1η
Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων και διαθεσιμότητα εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΦΙΛΚΕΡΑΜ» στη Θεσσαλονίκη.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι 245 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΦΙΛΚΕΡΑΜ» στη Θεσσαλονίκη, γιατί από τις 22 Δεκεμβρίου 2010 η διεύθυνση της εταιρείας τους έχει θέσει σε διαθεσιμότητα και τους έχει πληρώσει μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη και το Δώρο Χριστουγέννων.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2008, στην εταιρεία εργαζόταν 360 εργαζόμενοι, οι οποίοι σταδιακά μειώθηκαν λόγω απολύσεων, ενώ τους εναπομείναντες εργαζόμενους, άρχισε να θέτει σε διαθεσιμότητα και παράλληλα καθυστερούσε την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα εξοφλήσει τους εργαζόμενους, δέσμευση που όμως δεν τήρησε.
Άλλωστε η εταιρεία από το 2010 μονομερώς μείωσε το νυκτερινό επίδομα και το επίδομα αργιών, επιδόματα τα οποία δινόντουσαν στους εργαζομένους εδώ και 40 χρόνια.
Το Κόμμα μας, με ερωτήσεις του (13445/29-1-10 και 309/10-2-09) είχε φέρει στη Βουλή τα παραπάνω προβλήματα των εργαζομένων.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους προέβησαν σε κατάληψη του χώρου του εργοστασίου, φοβούμενοι ότι η εταιρεία θα εκποιήσει προϊόντα και μηχανήματα.
Να τονίσουμε, ότι των εξελίξεων αυτών, προηγήθηκε μεγάλη επένδυση, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε σαν παράδειγμα ανάπτυξης.
Αποδεικνύεται όμως, ότι η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.), εξασφαλίζει την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων (απολύσεις, ανεργία, φτώχεια) και την καταστροφή παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί εάν θα παρέμβει η Κυβέρνηση ώστε να:
- πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους;
- ανακληθεί η απόφαση διαθεσιμότητας για το σύνολο των εργαζομένων και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας χωρίς να καταργηθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

Η βουλευτής
Σοφία Καλαντίδου


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα